Zekerheid en praten met deskundigen

Een soa kun je oplopen als je onveilige seks hebt gehad. Soms heb je niet direct klachten, maar een soa kan ook heel vervelend zijn en erg nare gevolgen hebben. Als je je zorgen maakt, is het verstandig om bij Soaclinic.nl een afspraak te maken en te praten met deskundigen. Zij helpen jou bij het discreet en met zekerheid vaststellen of je wel of geen soa hebt.

Chlamydia

Chlamydia is een van de meest voorkomende soa’s in Nederland, vooral bij vrouwen. Niet iedereen voelt er wat van en daarom kan je deze soa vaak ongemerkt doorgeven aan iemand anders. Het is belangrijk dat je chlamydia goed behandelt, want als je dit niet doet kan dit ernstige gevolgen hebben. Gelukkig is deze soa goed te behandelen voor zowel mannen als vrouwen. Je kan erachter komen of je chlamydia hebt door te testen, dit kan ook thuis. Plan een consult in als je twijfels hebt of met een deskundige wil praten.

HIV

Hiv kun je oplopen door onveilige seks, vooral met mannen, of dat je betaald wordt voor seks of als je bedpartner uit een land komt met veel hiv-besmettingen. De manier om te ontdekken of je hiv hebt, is door te testen. Dat kan door een hiv thuistest te bestellen. Hiv is een virus en veroorzaakt de ziekte aids. Hiv dringt je lichaam binnen en valt jouw immuunsysteem aan. Hiv geeft niet altijd meteen klachten. Je kan jezelf beschermen door seks met een condoom te hebben of door het middel van PrEP te gebruiken.

Gonorroe

Gonorroe is een erg besmettelijke soa. Niet iedereen voelt er wat van, en daarom wordt het vaak ongemerkt doorgegeven. Een onbehandelde gonorroe infectie kan erg vervelend zijn. Gelukkig is dit goed te behandelen. Je kan dit makkelijk overdragen door onveilige seks en door aanraking met de handen. Bij mannen wordt er ook wel gesproken over het krijgen van een ‘druiper’. De manier om te ontdekken of je gonorroe hebt, is door te testen.

Syfilis

Syfilis is een soa die veroorzaakt wordt door een bacterie. Je kunt syfilis krijgen tijdens onveilige seks. Syfilis komt het meest voor mij mannen die seks hebben gehad met mannen, of je bedpartner uit een gebied komt waar het vaak voorkomt. De manier om te ontdekken of je syfilis hebt, is door te testen. Dat kan door een syfilis thuistest te bestellen. Later kan Syfilis ernstige onomkeerbare schade bij de organen ontstaan, wanneer het zich door het hele lichaam heeft verspreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *