Wees niet bang om de hulp van een professional in te schakelen

Iedereen zit wel eens ergens mee. Je relatie loopt niet zo lekker, je hebt problemen thuis, voelt je onzeker of kampt met een enorme hoeveelheid stress. Te allen tijde is het belangrijk om over je problemen te praten met iemand. Wie dan ook. Maar veel mensen zijn bang om hun kwetsbare kant te tonen en blijven hierdoor vaak zelf ‘achter’ met het probleem. Hier is een oplossing voor bedacht, namelijk een online psycholoog. Een online psycholoog kan jou, volledig anoniem, helpen met jouw problemen om te gaan. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Stel je vraag anoniem aan een professionele psycholoog

Een nieuw platform, van E-Consulenza, maakt het mogelijk om volledig anoniem de hulp van een professionele psycholoog in te schakelen. Veel meer mensen zijn geneigd om te praten over hun problemen wanneer dit in volledige anonimiteit kan. Mensen krijgen vaak namelijk het gevoel dat, wanneer zij over hun problemen praten, ze de mensen waartegen dit vertellen tot last zijn. Of ze schamen zich zelfs voor hun problemen. Dit is natuurlijk in werkelijkheid absoluut niet het geval, maar toch voelt het voor veel mensen wel zo. Een online psycholoog kan hier dan de uitkomst in bieden.

Hoe gaat een online consult precies in zijn werk?

Er is niet één oplossing die werkt voor iedereen. Als je met jouw problemen wilt leren omgaan en hierin geadviseerd wilt worden is het belangrijk dat diegene jouw volledige verhaal hoort en hier een persoonlijk advies op geeft. Bij een online sessie gaat dit eigenlijk vrij simpel. Je vult online, geheel anoniem natuurlijk, een intakeformulier in en beantwoord hierin een aantal vragen. Een professionele psycholoog met jarenlange ervaring zal vervolgens jouw case aandachtig bestuderen en met een advies op maat komen. Dit kan bijvoorbeeld een doorverwijzing zijn naar een “echte” psycholoog, maar ook een cursus of bepaald boek. Dit hangt volledig af van jouw persoonlijke situatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *