Wat kun je allemaal doen tegen amandelstenen?

Als je last hebt van een slechte adem kan dit meerdere oorzaken hebben. Het probleem hoeft niet eens altijd in de mond te ontstaan maar kan ook in de neus of keelamandelen zitten. Op de amandelen kunnen zich kleine propjes viezigheid nestelen die een stinkende geur hebben en daarmee meteen een slechte adem veroorzaken. Deze kleine stukjes worden ook wel amandelstenen of tonsil stones genoemd. 

Diverse manieren om amandelstenen aan te pakken

Denk nu niet dat je er zelf niets aan kunt doen want niets is minder waar. Amandelstenen kun je ook prima zelf aanpakken en daar zijn zelfs diverse middelen voor in de handel om dit te doen. Zo kun je de amandelstenen aanpakken met mondwater en er zijn ook producten te koop waarmee je de steentjes zelf van de amandelen afschraapt zodat je er geen last meer van hebt en ze niet meer voor een slechte adem kunnen zorgen. Kies altijd een product dat jou het meeste aanstaat. Als je niet goed weet wat je zult kiezen kijk dan eerst goed rond wat er allemaal te koop is. In deze tekst noemen we verschillende middelen waarmee je amandelstenen en bacteriën kunt bestrijden zodat je weet wat er allemaal verkrijgbaar is. 

Vermijd verregaande klachten

Houd er ook rekening mee dat amandelstenen niet alleen een slechte adem tot gevolg kunnen hebben. Met wat pech krijg je zoveel bacteriën dat je ook andere klachten hebt zoals een droge keel of irritaties in keel of mond of zelfs een keelontsteking oploopt. Deze wil je uiteraard het liefste vermijden. Een goed gezonde mond, neus en keel zorgen ook voor een algehele goede gezondheid dus het is zeker belangrijk dat je daar aan werkt. 

Spoelen doe je het beste met een natuurlijk middel

Houd je wel van regelmatig spoelen en gorgelen om je mond en keel te reinigen? Dan kun je daar speciaal mondwater voor gebruiken. Kies je voor TonsilFresh mondwater dan haal je een natuurlijk product in huis dat veilig te gebruiken is. Het mondwater kan tegen diverse mondproblemen worden ingezet waaronder een slechte adem, een vieze smaak in de mond of tegen amandelstenen. Spoelen of gorgelen doe je er veilig mee want het is een volledig natuurlijk middel zonder kunstmatige of chemische toevoegingen. Door goed te spoelen met dit middel bestrijd je met actieve zuurstof de schadelijke bacteriën die zich hebben afgezet in de amandelen en die een slechte adem kunnen veroorzaken in de mond. 

Zuig de amandelsteentjes vacuüm

Als je last hebt van amandelstenen en die goed wilt verwijderen kun je er ook voor kiezen het Tonsil Fresh Cupping Glass te gebruiken. Dit bestaat uit een pipet die je op de amandelstenen kunt zetten. Door in het balletje te knijpen dat aan de andere kant zit zuig je het systeem vacuüm en kun je de amandelstenen eenvoudig naar boven halen. Met deze methode zuig je zelfs de meest diepe steentjes op zodat je zeker weet dat je alles meegenomen hebt. Je zuigt de steentjes inclusief schadelijke bacteriën op zodat deze geen slechte adem meer kunnen geven. 

Ga de vorming van bacteriën in neus en keel tegen

Als je wel eens last hebt van een slechte adem kan deze ook het gevolg zijn van de aanmaak van te veel neusslijm. Om dit tegen te gaan kun je speciale neusdruppels gebruiken die de aanmaak verminderen. Met de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops kun je diverse problemen in de mond aanpakken waaronder een slechte adem, witte aanslag op de tong, een vieze smaak in de mond maar zeker ook amandelstenen. De druppels kunnen namelijk goed ingezet worden om amandelstenen te voorkomen. Als je druppelt in de neus wordt er minder neusslijm aangemaakt waardoor zich minder bacteriën vormen. Ook op de amandelen worden zo de bacteriën geneutraliseerd waardoor er steeds minder komen en ze ophouden met bestaan. En geen bacteriën meer betekent ook geen slechte adem meer. 

Gebruik een speciale tongreiniger

Amandelstenen kun je zelf weghalen met een wattenstaafje maar dit werkt niet altijd even goed omdat je dan vaak niet bij alle steentjes kunt raken en niet alles verwijdert. Er zijn echter ook speciale borsteltjes in de handel waarmee je de stenen kunt wegschrapen. Een voorbeeld hiervan is de OraBrush tongreiniger. Koop je deze in een OraBrush Try Me pakket dan zit er ook een gel bij om de tong schoon te maken. De OraBrush kan gebruikt worden om de tong schoon te maken en te ontdoen van stinkende bacteriën die een slechte adem tot gevolg kunnen hebben. De borstel werkt tot wel twintig maal effectiever dan een gewone borstel zodat je de bacteriën beter en sneller bestrijdt. 

Wip de steentjes er eenvoudig uit

Als je last hebt van amandelstenen kun je deze ook verwijderen met behulp van de Tonsil Fresh Loop Extractor. Dit product lijkt op een soort haaknaald met aan het einde een klein lusje. Hiermee kun je in één beweging een amandelsteentje eruit wippen. De Loop Extractor werkt eenvoudig en snel en is makkelijk te hanteren zodat deze door nagenoeg iedereen gebruikt kan worden. Omdat je er makkelijk mee bij de amandelen raakt verwijder je de stenen snel en neem je daarbij ook meteen de schadelijke bacteriën mee die een slechte adem en andere mondklachten kunnen veroorzaken. 

Gebruik licht om het verwijderen makkelijker te maken

De laatste manier die we noemen om amandelstenen effectief te verwijderen is met behulp van de Tonsil Fresh LED Kit. Hiermee verwijder je amandelstenen simpel en veilig met behulp van een LED lichtje. Zo voorkom je niet alleen een slechte adem maar ook andere problemen zoals een zere keel of problemen met slikken die door de amandelstenen worden veroorzaakt. De LED kit onderscheidt zich van andere middelen om amandelstenen te verwijderen door gebruik van een lichtje aan het uiteinde. Hiermee kun je als gebruiker precies zien wat je doet en doelgericht naar de amandelstenen, zelfs op de verste en diepste plekken, gaan. De steentjes zitten doorgaans niet zomaar in het volle zicht dus wat extra belichting kan geen kwaad. 

https://www.pexels.com/photo/man-checking-his-teeth-3845841/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *