Wat kost een gehoorapparaat eigenlijk?

Op het moment dat jij, of je omgeving, merkt dat je slechter gaat horen, maak je je nog niet druk over de kosten van een gehoorapparaat. Je grootste zorg is of je gehoor echt permanent minder is geworden of dat het een tijdelijke kwestie is.
Om zekerheid te krijgen over de daadwerkelijke functie van je gehoor ga je eerst naar de huisarts. Deze kan onderzoeken of je misschien een teveel aan oorsmeer hebt. Als dit het geval is, kan dat je slechte gehoor verklaren en kan dit meestal ter plekke worden opgelost. Ook kan de huisarts bekijken of je last hebt van een oorontsteking. Hier kun je medicijnen voor krijgen en dan is waarschijnlijk alles weer in orde met je gehoor.
Als de huisarts echter geen duidelijke aanwijzing kan vinden dat je gehoorsvermindering van tijdelijk aard is, zou hij je nog voor onderzoek naar een KNO-arts kunnen sturen. Als deze echter ook niets kan vinden, zal je je toch naar een audicien moeten begeven.

Naar de audicien:
Zorg er, voordat je binnenstapt bij de audicien van jouw keuze, voor dat je weet of deze een gecertificeerde audicien is. Als dit niet het geval is zullen er geen kosten gehoorapparaat vergoed worden door je ziektekostenverzekering. De medewerkers aldaar zullen enkele gehoortesten bij je afnemen en als ze de uitslag bekeken hebben, kunnen ze je advies geven over een eventueel hoortoestel. Ook nu is het belangrijk dat je weet of de medewerkers gediplomeerd zijn; alleen dan kunnen zij een goed advies geven.Kosten gehoorapparaat:
Globaal kan gezegd worden dat, vanuit de basiszorgverzekering, een standaard gehoorapparaat vergoed wordt. Omdat het afhankelijk is van de precieze oorzaak van jouw specifieke probleem is het moeilijk te zeggen hoe duur een gehoorapparaat is. Is het hoorverlies ouderdomsgerelateerd of heeft het andere oorzaken? Wil je een gewoon gemiddeld apparaat zal je dit dus waarschijnlijk niets kosten. Wil je echter een apparaat met meer luxere functies,zoals vrijwel onzichtbare apparaatjes of een directe koppeling met je smartphone of computer, of heb je een gehoorsprobleem dat meer zorg nodig heeft, dan zal er in sommige gevallen een eigen bijdrage gevraagd worden. Vaak wordt deze vergoed uit de aanvullende verzekering. Soms heeft de audicien van jouw keuze ook een actie in de periode dat jij je daar aanmeldt voor testen. Houd dit goed in de gaten, want dit kan ook een aantrekkelijke korting opleveren.\

tandpijn kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *