Wat je kunt doen als je last hebt van je spieren

Heb je veel last van je spieren? Dan kan dat je in je dagelijkse leven echt gaan belemmeren. Dat wil je natuurlijk niet, dus is het een goed idee om er iets aan te gaan doen. Of onze tips helpen hangt heel erg af van de mate waarin je last hebt. Als iets echt pijn doet kun je het beste eerst naar de dokter gaan. Is het nog niet zo ver? Probeer dan de onderstaande dingen eens!

Meer eten

Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om te herstellen. Met name eiwitten zijn belangrijke bouwstenen, maar ook koolhydraten en vetten zijn hard nodig voor de juiste werken van de processen in je lichaam, waaronder het herstel van je spieren. Probeer dus meer en gezonder te eten wanneer je vaak last hebt van je spieren!

Fysiotherapie

Soms heb je een beetje hulp nodig in de vorm van fysiotherapie voordat je helemaal kunt herstellen. Bij Groepspraktijk Risdaele kun je hier goed mee geholpen worden. Zij zijn experts op dit gebied en kunnen je gedetailleerd advies en hulp bieden om van je klachten af te komen.

Goed slapen

Net als eten is ook slapen erg belangrijk voor het herstel van je lichaam. Gedurende de nacht herstelt je lijf veel sneller en op die manier is de kans groter dat je op termijn minder last hebt van je spieren. Ga eerder naar bed, dan pluk je hier al de voordelen van!

Stress wegnemen

Tot slot is stress iets wat je lichaam in de weg zit bij het goed functioneren. Stress heeft allerlei nadelige effecten op onze fysieke gezondheid. Zo maak je bij stress bijvoorbeeld het hormoon cortisol aan, wat op geen enkele manier bijdraagt aan een gezond gevoel of het herstel van je spieren. Probeer dus stress te vermijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *