Wat is een zorghotel?

Bij een zorghotel kunt u terecht voor een tijdelijk verblijf. Met als aangeboden dienst 24 uur per dag verzorging en verpleging. U hoeft zich geen zorgen te maken over privacy, er wordt veel waarde gehecht aan uw comfort met uitstekende service. In een ziekenhuis wordt u behandeld als patiënt. In een zorghotel wordt u verwelkomd als gast. Naast de standaard verpleging en 24 uurs service, bieden zorghotels ook andere dingen aan. Hierbij kun je denken aan het regelen (en soms beheren) van medicatie; transfers door het gebouw; wandelingen en creatieve workshops.

Wanneer kunt u kiezen voor een zorghotel?

Vaak wordt er aan een zorghotel gedacht voor herstel en revalidatie na een operatie in het ziekenhuis. Maar ook voor hulp- en zorgbehoevenden die tijdelijk zonder mantelzorger zitten kunnen zich aanmelden voor een zorghotel. Veel zorghotels bevinden zich op prachtige locaties, het kan daardoor ook dienen als vakantie met zorg. 

Wat voor zorg kunt u verwachten in een zorghotel? 

In een zorghotel zijn verpleegkundigen dag en nacht aanwezig. Ze kunnen u goed begeleiden tijdens uw revalidatie of herstel. Vaak bieden ze ook extra zorg aan op het gebied van paramedische zorg, zoals fysiotherapie en ergotherapie. Medisch-specialistische revalidatiezorg behoort niet altijd tot de mogelijkheden. Hiervoor zijn gespecialiseerde revalidatie-instelling een betere optie. 

Hoeveel kost een verblijf?

Het beeld dat veel mensen van een verblijf in een zorghotel hebben is dat het duur is. De zorgkosten worden vaak echter vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering. De kosten voor het verblijf en servicepakket kunnen middels een aanvullende polis ook vergoed worden. Dit verschilt echter per zorgverzekeraar.
Een ander vereiste van zorgverzekeraars is dat het zorghotel over een keurmerk moet beschikken van ‘Erkend Zorghotel’. Het is verstandig om van te voren uit te zoeken wat de exacte kosten worden en of dit vergoed wordt. 

Uw zorgverzekering informeert en ondersteunt graag met het berekenen van uw kosten. U kunt hiervoor direct contact opnemen met uw zorgverzekering. Maar ook op de websites van veel zorghotels zoals www.zorghoteldekim.nl kunt u een inschatting of berekening maken van de kosten.