Wat is een podotherapeut

Als je last hebt van klachten aan je voeten en benen kan het zo zijn dat je baat hebt bij een

behandeling bij de podotherapeut. Dit is een vakgebied waarbij de focus ligt op het behandelen van lichamelijke klachten in de lagere delen in het lichaam. Maar wat voor klachten vallen hier onder en wanneer moet je naar een podotherapeut? Wij vertellen je hier graag meer over! Lees dus snel verder.

Wat doet een podotherapeut?

Een podotherapeut is iemand die gespecialiseerd is in het behandelen van voetklachten. Die kunnen ontstaan zijn door een afwijkende voetstand of een afwijkend looppatroon. Een podotherapeut geeft ook advies over het bewegen en hij of zij behandelt de pijnlijke plekken. Hierbij kan het zijn dat ze schoenzolen aanmeten, zodat het lopen makkelijker gaat. Ook kunnen ze voetproblemen behandelen met oefeningen die je ook thuis kunt doen.

Wanneer moet je naar een podotherapeut?

Mensen die naar een podotherapeut moeten hebben vaak last van pijn aan de voeten, enkels, knieën, heupen of de rug. Hiernaast kun je ook klachten ontwikkelen door veel sporten, blessures of overbelasting. Als je merkt dat je veel pijn hebt dat niet over gaat, kun je een afspraak maken bij de podotherapeut. Eerst zul je een intakegesprek krijgen, waarbij er gekeken wordt naar de oorzaak van de pijn en of je behandeld kan worden door de podotherapeut. Verder kun je naar de podotherapeut als je last hebt van reuma of ingegroeide teennagels. Ook mensen die vermoeide voeten of benen hebben en last hebben van diabetes, kan een podotherapeut een goede uitkomst bieden.

Podotherapeut vinden

Voordat je op zoek gaat naar een podotherapeut is het goed om te controleren of deze behandelingen worden vergoedt door je zorgverzekeraar. Ook kan het zo zijn dat je via je zorgverzekeraar al de keuze hebt uit een aantal praktijken. Vaak heb je niet eens een verwijsbrief nodig van de huisarts.