Waarom kan een knieprothese aangebracht worden?

De knie van een mens worden ontzettend veel belast. Gedurende het leven is het kniegewricht het grootste gewricht van het leven dat extreem veel belast wordt. Helaas kan het zijn dat de knie op een verkeerde manier belast wordt. Mocht dit het geval zijn, dan het kan het voorkomen dat er een operatie uitgevoerd moet worden. Tenminste, als je heel erg veel hinder ondervindt van de slijtage. Wanneer dit het geval is, wordt er een knieprothese aangebracht. 

Helios Kliniek

De wachttijd voor een operatie

Heb je momenteel last van je knie en wil je dat deze zo spoedig mogelijk geopereerd wordt? Dan kan het helaas even duren voordat je terecht kunt voor een operatie. Allereerst is het natuurlijk van belang om een consult in te plannen. In een aantal gevallen kan dit 1 tot 2 weken duren. Vervolgens moet de operatie ingepland worden. De operatie kan ingepland worden als het consult goed is verlopen. De wachttijd tot een operatie is op dit moment 2 tot 3 weken. 

Revalidatie van de operatie

Wanneer je een operatie ondergaat, kan het voorkomen dat je ontzettend lang moet revalideren. Echter, het is natuurlijk prettig om zo snel mogelijk weer verder te kunnen met jouw eigen leven. Als je een operatie aan de knie ondergaat, dan is de revalidatie standaard 2 weken. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat je dan speciale oefeningen moet doen met een therapeut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *