Waar moet je op letten bij de keuze voor een fysio?

Normaal kunnen bewegen is over het algemeen vanzelfsprekend. Maar het kan gebeuren dat je door je rug gaat, je knie verdraait of een stijve nek hebt. In dit soort gevallen kan een fysiotherapeut je van je klachten afhelpen. Hiervoor heb je vaak niet eens een verwijsbrief nodig van de huisarts. Dit betekent dus wel dat je zelf op zoek moet gaan naar een geschikte fysio. Er zijn oneindig veel fysiotherapeuten, wat de keuze niet bepaald makkelijk maakt. Waar je op moet letten bij het kiezen van een juiste fysiotherapeut zullen we je hieronder vertellen!

Specialisatie

Niet elke klacht valt onder dezelfde specialisatie. Kijk daarom altijd eerst onder welke specialisatie jouw klacht valt om zo een passende fysio te vinden. Hiernaast heeft een gespecialiseerde fysiotherapeut ook meer kennis over jouw specifieke klacht en kan je dus wellicht ook beter helpen bij het herstellen. Er zijn veel verschillende specialisaties, zoals sportfysiotherapie, manuele therapie, psychosomatische fysiotherapie en bedrijfsfysiotherapie. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Lees je vooraf goed in om er zeker van te zijn onder welke specialisatie jouw klacht valt, of overleg met je huisarts.

Keuze fysiotherapeut

Om een goed beeld te krijgen van geschikte fysiotherapeuten bij jou in de buurt, kun je ook je huisarts raadplegen voor advies of kijken of je reviews en ervaringen kan vinden van andere mensen. Wellicht kun je hier al je keuze op baseren. Als je op zoek bent naar een goede Fysiotherapeut dan kan ik je Fysiotherapie Ypenburg aanraden!

Zorgverzekering

Voordat je contact opneemt met een fysiotherapeut is het handig om na te gaan hoe goed je precies verzekerd bent. Zo ben je er zeker van of jouw behandeling bij een fysio vergoed wordt. Hiernaast hebben sommige zorgverzekeraars geen vrije therapeutenkeuze, omdat ze geen contract hebben afgesloten bij alle fysiopraktijken. Check dus altijd of jouw de door jou gekozen fysiotherapeut ook bekend is bij je zorgverzekeraar.