Voordelen van ziektekostenverzekering

Er wordt terecht gezegd dat gezondheid een vorm van rijkdom is. Tegenwoordig zien we een verandering in leefgewoontes, heersen er vaker griepepidemieën en zijn we dus vaker ziek. Het is belangrijk dat een mens een zorgverzekering heeft. In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke aandachtspunten bij een zorgverzekering, want we willen niet voor grote kosten komen te staan mochten we toch ziek worden.

Bescherming

De fundamentele reden voor een zorgverzekering is om bepaalde dekkingen te krijgen voor uw zorgkosten. Het dekt bijvoorbeeld ziekenhuiskosten, kosten voor thuiszorg of de rit naar het ziekenhuis tijdens noodgevallen. Hierdoor kan je je volledig focussen op jouw ziekte en niet de hoge kosten die daarmee gepaard gaan. Mochten uw nieren uitvallen, een beroerte krijgen of een beenmergtransplantatie nodig hebben, dan is dit allemaal gedekt. Vaak gaat er wel je eigen risico vanaf

Belasting

Een zorgverzekering geeft belastingverlagingen. Premies betaald voor je zorgverzekering kan je aftrekken van je inkomstenbelasting. Je hebt dan kans op tal van belastingvoordelen voor uzelf of uw kinderen.

Langere levensverwachting

Door de goede gezondheidzorg in Nederland is de levensverwachting gigantisch hoog in Nederland. We zijn bijvoorbeeld een stuk minder vaak ziek, dus op de langere termijn is het rendabel.

Relatief weinig geld

In vergelijking met het buitenland zijn wij als Nederlander relatief weinig kwijt aan onze zorgverzekering. Wel is het zo dat de laatste 5 jaar de zorgkosten met 15% zijn gestegen. Dat komt bijvoorbeeld door de vergrijzing binnen in ons land. Ondanks dat mogen wij eigenlijk niet klagen, maar het loont wel om jouw zorgverzekering te vergelijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *