Vitaliteit coaching, wat is dat?

Heb je je weleens afgevraagd wat vitaliteit coaching nu eigenlijk is? Dan ben je hier volledig aan het juiste adres. In deze blog willen we je dat namelijk duidelijk uit gaan leggen. Ben je nieuwsgierig? Lees snel door, dan duiken we er meteen in!

Het ontstaan van vitaliteit

Waar vroeger werkgevers zich vooral zorgen maakten over eventuele verzuimcijfers en wat zij daaraan konden doen, is dat nu heel anders ingericht. Uit tal van onderzoeken is namelijk gebleken dat die verzuimcijfers worden beïnvloedt door nog veel meer factoren dan alleen de griep en verkoudheid. Hoe men zich van dag tot dag voelt op het werk, de uitdagingen die zij krijgen en het gevoel dat zij gewaardeerd worden bijvoorbeeld, zijn allemaal erg belangrijk. Daarom wordt dit nu allemaal meegenomen onder de noemer van vitaliteit!

Coaching

Vitaliteit moge duidelijk zijn, maar hoe steekt de vitaliteit coaching dan in elkaar? Hierbij gaat het om ondersteuning op basis van 4 uitgangspunten: fysiek, emotioneel, mentaal en zingeving. Deze vier onderwerpen staan meestal in meer of mindere mate centraal bij vitaliteit coaching. De coach of coaches kijken dan hoe zij medewerkers van het bedrijf kunnen helpen. Voor de één zal het dus voornamelijk om fysieke problemen gaan, voor de ander juist om het stellen van levensdoelen vanuit de zingeving. Op die manier kunnen medewerkers beter in hun vel zitten, waardoor zij niet alleen werken maar juist met plezier werken en zodoende ook productiever zijn.

Dat is dus vitaliteit coaching

We hopen dat je na het lezen van deze blog een beter beeld hebt gekregen van wat vitaliteit coaching inhoudt. Van hieruit moet het makkelijker zijn om er een goed beeld van te krijgen en misschien kun je het zelfs aan een ander uitleggen. Hebben jij een vitaliteitscoach op je werk? Hoe bevalt dat? We horen het graag!