Vitalfacts.nl: Wat is vitaliteit?

Voeding

Als jij denkt aan de vraag wat is vitaliteit, wat komt er dan naar boven? Wellicht heb je een vaag beeld bij het woord vitaliteit. Associaties als balans en het aankunnen van stress zijn logisch als je aan dit woord denkt. Maar wat is vitaliteit nou echt? En waarom doet het er toe? Bij Vitalfacts.nl ga jij leren wat vitaliteit is en waarom dit echt telt. Daarnaast ga jij leren hoe je er meer van kunt krijgen in jouw eigen leven. Vitalfacts stelt jou in staat om vitaler te worden en dit leer je op een leuke, plezierige en praktische manier. Zo zorgen ze ervoor dat je er echt iets aan hebt in jouw leven.

Wat is vitaliteit

Vitaliteit: de hectiek te baas

Het is nogal een uitdaging om in de drukke veeleisende wereld net een stapje verder te gaan. Naast je huis, je werk, je gezin en je vrienden, heb je dan wel echt de tijd voor jezelf? Jezelf onder de loep nemen kost namelijk wel wat inzet. Vitalfacts laat zien dat aandacht voor jezelf ervoor kan zorgen dat je leven in een betere richting loopt. Door het echt te druk te hebben met van alles gaan we namelijk slecht eten, ons gestrest voelen, minder bewegen en ook slechter slapen. Vitalfacts wil de balans herstellen zodat jij weer jezelf kunt worden en vitaal door het leven kunt gaan.

Energie

Wat is vitaliteit dan?

In het kort, draait vitaliteit om energie. Als je vitaal bent, voel je je fit, gezond, ontspannen en productief. Het gaat erom dat je de controle hebt over je eigen doen en kunnen. Vitalfacts noemt dit ook wel ‘leiderschap over jezelf’. Het gaat vooral om balans weten te vinden. Balans tussen focussen en pauzeren, inspanning en ontspanning. Iemand die heel erg productief is, moet ook als een baas kunnen ontspannen. Vitalfacts wil op een leuke manier vitaliteit stimuleren. Hiervoor hebben ze ook een programma ontwikkeld dat medewerkers help vitaler te worden, stapje bij beetje.