Virussen en de gevolgen

Virussen zijn vooral bekend van griep en verkoudheid, maar ook bijvoorbeeld een voedselinfectie kan door een virus komen. Virussen zijn vaak erg besmettelijk, dus is hygiëne essentieel om besmetting te voorkomen. De kans op het oplopen van een virus is groter op plaatsen waar veel mensen bijeen zijn, zoals in ziekenhuizen, kinderdagverblijven, basisscholen, hotels en cruiseschepen.  Een goede hygiëne is daarom heel belangrijk om besmetting te voorkomen. De laatste maanden is de wereld in de greep van het Corona virus. Het coronavirus (COVID-19) is een virus dat vooral van mens op mens besmettelijk is en geeft vooral klachten aan de longen en luchtwegen. De komst van het virus heeft grote gevolgen met zich meegebracht. Vele mensen zijn overleden ten gevolge van het virus en anderen zijn besmet geraakt en in het ziekenhuis beland. Momenteel zijn we met z’n allen goed bezig om het virus te weerstaan en in oplossingen te denken om in de toekomst Corona vrij door het leven te kunnen gaan.

Corona oplossingen

Veel maatregelen zijn er al genomen om Corona te voorkomen. Het belangrijkste is dat er afstand wordt gehouden tussen mensen en niezen en speeksel niet bij je medemens terecht komt. Veel bedrijven en scholen maken inmiddels al gebruik van glazen schermen ter bescherming van het personeel. Een kuchscherm is bij veel balies van bijvoorbeeld hotels al te vinden. Hierdoor wordt de veiligheid van de medewerkers gewaarborgd. Ook in veel scholen zijn glazen wanden van Glassby terug te vinden. Door het plaatsen van deze wanden tussen de tafels en rond het bureau van de docent wordt de kans op besmetting zoveel mogelijk beperkt. De schermen zijn er in allerlei maten en uitvoeringen. In de kuchschermen kan er aan de onderzijde een uitsparing worden aangebracht. Hierdoor is het mogelijk om in bijvoorbeeld winkels de kassabon aan te reiken.

Virussen in de toekomst

In de toekomst zullen we nog te maken krijgen met onbekende virussen die ons zullen bedreigen. Daarom is het belangrijk om de voor ons gevaarlijke virussen tijdig te ontdekken. We moeten maatregelen te treffen om de verspreiding ervan tegen te gaan en zo snel mogelijk vaccins ontwikkelen om mensen te beschermen. Maar tot de tijd dat er een vaccin gevonden is zal het des te belangrijker blijven om ons zelf te beschermen. Alles wat we ons nu al hebben aangeleerd zal in de toekomst ook belangrijk blijven. Hygiëne, het afstand houden en het werken vanachter een kuchscherm kan ons veel leed besparen.