Vijf tips voor een goede gebitsverzorging

Je mond is een broedplaats voor bacteriën. De hele dag door stop je van alles in je mond. Je gebit heeft het dus zwaar te verduren. Extra belangrijk is het daardoor door je gebit goed schoon en gezond te houden. Hoe kan je dit nou het beste doen?

Tandenpoetsen

Het meest voor de hand liggend is uiteraard je tanden poetsen. Er wordt geadviseerd om minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen. Wanneer je poetst, moet je dit minstens twee minuten lang volhouden. Let er wel op dat je minimaal een uur wacht nadat je iets gegeten of gedronken hebt. Wanneer je iets eet of drinkt, wordt het tandglazuur zacht. Als je vlak daarna direct gaat poetsen, is de kans groter dat je het glazuur eraf poetst. Het glazuur is erg belangrijk voor de bescherming van je tanden.

Poets elektrisch

Het beste is om je tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel. Deze draait snel rond en kan beter tussen de spleetjes komen. Door een elektrische tandenborstel te gebruiken, worden je tanden beter gereinigd. Kwalitatief goede tandenborstels zijn te vinden bij de Online Tandarts.

Let op je voeding

Voor een goede gebitsverzorging is het belangrijk om te weten wat je in je mond stopt. Je tanden zullen dit immers altijd moeten verwerken. Het beste is om niet meer dan zeven eet- en drinkmomenten per dag te hebben. Daarnaast moet je de inname van suikers beperken. Deze tasten je gebit ernstig aan en veroorzaakt gaatjes. Kijk ook uit met het afbijten van harde dingen. Je tanden kunnen hierdoor beschadigen.

Tandenstokers

Door tandartsen wordt het aangeraden om tandenstokers of ragers te gebruiken. Hiermee haal je de etensresten tussen je tanden weg. Dit zijn plekken waar een tandenborstel niet gemakkelijk kan komen. Door het verwijderen van de etensresten voorkom je overmatige plakvorming.

Ga naar de mondhygiënist

Lang niet iedereen doet dit, maar het wordt wel aangeraden. De meesten vinden tweemaal per jaar naar de tandarts gaan al een opgave, maar eigenlijk hoort daar ook nog een bezoek aan de mondhygiënist bij. Een mondhygiënist reinigt je gebit en tandvlees grondig en zorgt ervoor dat er minder snel ontstekingen ontstaan. Ook kunnen zij nog extra tips geven over hoe je je gebit en mond kan onderhouden.