Vervang op tijd je lenzen

Wanneer je lenzen draagt, is het van groot belang dat je deze op tijd vervangt. Helaas is niet iedereen zich hier bewust van. Als je je lenzen niet op tijd vervangt kunnen er namelijk gezondheidsproblemen ontstaan. Lenzen kopen, gaat tegenwoordig makkelijk online dus er is geen reden om dit niet op tijd te doen. In dit artikel gaan we dieper in op de risico’s en gevaren van het te lang dragen van dezelfde lenzen.

Je lenzen goed verzorgen

Allereerst is het heel belangrijk dat je je lenzen goed verzorgt. Als je dit goed doet, gaan je lenzen langer mee en loop je minder risico op complicaties. Hoe verzorg je je lenzen goed? Allereerst is het belangrijk dat je de lenzen elke dag schoonmaakt met lenzenvloeistof. Zorg ervoor dat je goede lenzenvloeistof in huis hebt, en dat je genoeg gebruikt per schoonmaakbeurt. Daarnaast is het handig om altijd te beginnen met hetzelfde oog. Zo voorkom je dat je de verkeerde lens in je oog doet. Ook dit is niet goed voor de hygiëne. Zorg er ook voor dat je het doosje van je lenzen af en toe goed schoonmaakt.

Daglenzen

Als je er zeker van wilt zijn dat je nooit te lang dezelfde lenzen draagt is het verstandig om te kiezen voor daglenzen. Daglenzen draag je namelijk maar één dag. Je doet dus elke dag een nieuw paar lenzen in. Dit is handig, want het is hygiënisch en je loopt minder risico. Je hoeft er verder ook niet over na te denken wanneer je weer nieuwe lenzen moet kopen.

Gezondheidsrisico’s van te lang dezelfde lenzen dragen

Wanneer je te lang dezelfde lenzen draagt, brengt dit de nodige gevaren met zich mee. Naarmate je een lens langer draagt, ontstaan er steeds meer krasjes op, waarin zich vuil ophoopt. Hierdoor krijgt je oog minder zuurstof en kunnen er problemen ontstaan. Dit loopt uiteen van oogirritatie tot vaatingroei. Lenzen online bestellen is tegenwoordig zo gedaan, dus wacht hier niet te lang mee!