Vaccinaties voor Indonesië of Thailand

Gaat u binnenkort op reis naar Indonesië of Thailand? Lees dan snel onze gezondheidstips voor het reizen naar deze landen.

De algemeen aanbevolen vaccinaties voor Indonesië voor de standaard toerist zijn hepatitis A, tyfus, tetanus en poliomyelitis. Reizigers die een meer landelijke of uitgebreide reisplannen hebben, kunnen overwegen om zich te laten vaccineren tegen ziekten zoals hepatitis B, Japanse B-encefalitis en rabiës.

Er zijn geen essentiële vaccins nodig voor toegang tot Indonesië vanuit West-Europa. Voor  persoonlijke bescherming wordt reizigers echter wel aangeraden om vaccinatiedekking tegen een aantal ziekten te overwegen.

De kortstondige toerist moet 4-6 weken voor het vertrek naar de bestemming een eerste consult aanvragen. Als u echter van plan bent meer landelijke locaties te bezoeken, wordt u geadviseerd om eerder naar een kliniek te gaan vanwege de extra inentingen en incubatietijd.

Overige tips Indonesië

In heel Indonesië zijn er veel regio’s waar het onveilig is om te reizen. De afgelopen jaren heeft Bali het wereldtoneel bereikt met gruwelijke explosies die erop gericht zijn het toerisme te vernietigen. Het is essentieel dat toeristen de nieuwsberichten en het advies van de grote consulaten volgen over hun reis. Een goede reisverzekering is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat plannen indien nodig kunnen worden gewijzigd.

Thailand vaccinaties

Thailand is een populaire bestemming met zijn tropische klimaat, eten, cultuur en kusten.

Thais is de officiële taal van Thailand. Maar andere kleinere talen die op het platteland worden gesproken. De belangrijkste religie van Thailand is het boeddhisme en komt in veel aspecten van de cultuur in heel Thailand voor. Islam wordt ook beoefend in zuidelijke provincies.

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is ook de grootste stad van het land. Bangkok is zeer bevolkt met drukke straten, moderne gebouwen en tempels. Het staat vooral bekend om zijn nachtleven. Andere grote steden van Thailand zijn Ayutthaya, Chiang Mai en Chiang Rai.

Heb ik vaccins nodig voor Thailand?

Ja, sommige vaccins worden aanbevolen of vereist voor Thailand. Het National Travel Health Network and Center en de WHO bevelen de volgende vaccinaties voor Thailand aan: 

  • hepatitis A
  • hepatitis B
  • tyfus
  • gele koorts
  • Japanse encefalitis 
  • hondsdolheid 
  • tetanus