Tips voor een goede gebitsverzorging

Voor een goede gebitsverzorging is het belangrijk om de tanden goed te poetsen. Maar met poetsen alleen redt je het ook niet. Een controle bij een tandarts is zeker een aanrader. Want hij of zij kan ervoor zorgen dat jouw tanden weer gaan glimmen en eventuele gaatjes worden gevuld.

Een gaatje is vaak te voorkomen, maar niet altijd. Soms kan het in je genen zitten om een slecht gebit te hebben. Maar in de meeste gevallen worden de gaatjes en andere problemen vaak aan verkeerd voedsel toegewezen.

Tanden poetsen

Naar de tandarts voor een goede gebitsverzorging

Vooral eten, waar veel suiker inzit, kan ervoor zorgen dat de erosie plaats gaat vinden. Hiermee wordt bedoeld de slijtage van het tandglazuur, waardoor er gaatjes ontstaan. Ook tandplaque kan ervoor zorgen dat er gaatjes ontstaan. Hierdoor bestaat de kans dat jouw tandvlees gaat ontsteken, met alle gevolgen van dien. De tandarts zal er dan ook alles aan doen om deze, plakkerige laag op de tanden en kiezen te verwijderen. Vaak is een mondhygiƫniste de aangewezen persoon om deze plak van de tanden te halen. Een mooi en schoon gebit is dan het resultaat.

Zoals ik al eerder vertelde is het tanden poetsen van groot belang. Een goede tandenborstel en natuurlijk zeer goede tandpasta kan jou hier al mee helpen. Ook is het aan te raden om meerdere keren per dag tussen de tanden te flossen. Want hier blijft meestal veel etensresten zitten en daar kan geen borstel tussen komen. Een goede gebitsreiniging is zeker een must voor een stralende lach.