Tips voor de manager en zijn team

Een team leiden doe je niet zomaar. Je moet hen leiden tot de beste teamprestaties, maar dat is geen gemakkelijke klus. Je wilt als manager het maximale halen uit je team, maar hoe doe je dat? In dit artikel geven wij je drie tips hoe jij met jouw team makkelijker je doelen bereikt. 

Tip 1 In contact staan 

Zorg ervoor dat er geen barrière is tussen de manager en zijn teamleden. Een manager moet zich niet opstellen als een manager, maar als iemand die wil helpen en onderdeel is van het team. Hierbij wordt gefocust op effectief leiderschap. Daarnaast loont het om humor te hebben en eerlijk te zijn. Zo kom je tot meer feedback en details. 

Feedback is belangrijk en zorgt ervoor dat je in contact blijft staan. Niet alle feedback is bruikbaar of goed, maar jij, als manager, kan er wel voor zorgen dat jij deze krijgt. Simpelweg met doorvragen. Vraag dieper door bij een feedback punt. Zorg er natuurlijk wel bij dat de ander zich veilig voelt. 

Tip 2 uitdagen 

Een relatie die in de sleur zit, kennen we allemaal. Maar ook een team kan in de sleur raken. Iedereen weet wat er wordt verwacht en iedereen voert zijn taakjes netjes. Maar er wordt eigenlijk niet verder gekeken dan dat. Ruimte voor verbetering wordt niet gezocht, laat staan dat er wordt gekeken of men efficiënter kan werken.

Een goede manager daagt zijn team uit. Niet alleen om sneller en slimmer te werken, maar ook om altijd de beste focus te houden. Zorg ervoor dat je altijd een uitdaging stelt voor jouw teamleden. 

Tip 3 Mediator zijn

In elk team komen conflicten voor. Een manager heeft de taak om deze conflicten op te lossen. Laat een conflict nooit op zijn beloop. Dit is ten negatieve van het hele team. Bij teamoptimalisatie is het belangrijk dat je gaat voor de groep. Alle teamleden moeten door één deur kunnen. Wanneer dit niet goed gaat, dan moet jij je opstellen als mediator. Je helpt de moeilijkheden oplossen en verhelpen. Alleen op die manier kan het team verder. 
Als manager kies je voor focus en menselijkheid om zo het maximale uit je team te halen. Teamleden voelen zich prettig en willen werken voor jou. Daarnaast daag je ze uit en ben je er ook als er conflict is. Zo draag jij bij aan een effectieve samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *