Tips tegen pijnlijke voeten

Pijn aan de voeten komt vaak voor. Dit heeft meestal ook wel een onschuldige reden, zoals een lange dag hard werken of door een lang stuk te lopen, maar soms kan er ook een minder onschuldige reden schuilen achter je pijnlijke voeten. In dat geval is het verstandig om een professional te bezoeken, zoals Innofeet. Hier kun je terecht voor podotherapie in Amersfoort. Voor de onschuldige reden achter pijnlijke voeten worden in dit artikel een aantal tips gegeven om snel het pijnlijke, branderige of vermoeide gevoel te verlichten. 

Draag comfortabele schoenen

Wanneer je vaak last hebt van vermoeide, pijnlijke of branderige voeten, dan zou dat wel eens kunnen komen door je schoenen. Als je oncomfortabele schoenen draagt kunnen er veel klachten ontstaan bij de voeten. Draag daarom altijd schoenen die daadwerkelijk lekker zitten. Draag daarnaast ook altijd goed passende schoenen. Met te kleine of te grote schoenen loop je al snel het risico om snel pijnlijke voeten te krijgen. 

Gebruik inlegzolen

Met het gebruik van inlegzolen kun je de druk die op je voeten staat over de hele voet verdelen in plaats van op één punt. Dit is aan te raden voor mensen die veel te maken hebben met pijnlijke voeten doordat de druk niet evenredig is verdeeld.

Draag katoenen sokken

Met het dragen van katoenen sokken hou je je voeten over het algemeen koel en daarnaast ventileert dit materiaal goed. Dit materiaal absorbeert ook veel vocht. Dit is gunstig voor mensen die te maken hebben met zweetvoeten. Wanneer je met natte sokken in je schoenen rondloopt, kun je heel snel last krijgen van voetklachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *