Stress voorkomen in de hedendaagse samenleving

Stress voorkomen, is dat eigenlijk wel mogelijk in de huidige samenleving? En, moet je dat eigenlijk wel willen? Kortom, hoe slecht is stress?

Stress is niet per definitie slecht. Door stress maakt je lichaam adrenaline aan waardoor je beter kunt presteren. Je staat op scherp, klaar voor de strijd. In sommige gevallen is dat dus heel goed. Maar, als de strijd voorbij is, moet je lichaam ook de stress weer kwijt raken. Bijvoorbeeld door ontspanning. Maar wat als je lichaam de stress niet kwijt raakt? Dat is natuurlijk een ander verhaal. In dat geval wil je niet zozeer stress voorkomen maar wel de klachten die eruit voortkomen.

Stress voorkomen

Stress voorkomen door ontspanning

Zoals gezegd is de beter remedie tegen stress ontspanning. Je lijf moet letterlijk bijkomen van de strijd. Mentaal, maar ook fysiek. Ontspannen spieren zorgen dat je de stress van je af voelt glijden. Ontspanning zoek je door de dingen te doen die jij leuk vindt. Een middagje winkelen, een boek lezen, een avondje sauna of een lekker warm bad. Niet alleen werkt het ontspannend voor lijf en leden, ook je energielevel wordt weer aangevuld.

Ontspanning

Wat als de stress teveel vat op je krijgt?

Als je aan teveel stress blootstaat lukt het niet meer om te ontspannen. Het duurt steeds langer voordat je diepe ontspanning bereikt waardoor je nooit echt helemaal kunt ontspannen, gewoon omdat de tijd er niet voor is. Als stress zoveel vat op je heeft kun je het beste hulp inschakelen om te leren hoe je stress kunt voorkomen en hoe je omgaat met stressklachten. Praktijk Yugen heeft bijvoorbeeld een aantal stressbehandelingen. Hierbij leer je enerzijds wat je pijnpunten zijn met betrekking tot stress en hoe je hier mee om kunt gaan. Tegelijkertijd bereik je diepe ontspanning waardoor je weer meer energie krijgt.