Spots in het plafond

Moderne woningen hebben vaak een strakke, mooi vormgegeven belichting. Dit komt doordat er tijdens de bouw al rekening gehouden kan worden met de plaatsing van spots. Inbouwspots moeten wat extra ruimte hebben, zodat er voldoende lucht bij kan komen. Dit heet een verlaagd plafond. Wanneer je in oude woningen spots in wilt gaan bouwen, moet dit verlaagde plafond wel aanwezig zijn. Anders wordt de keuze voor inbouwspots lastig. Overigens is het dan wel mogelijk om mooie opbouwspots te plaatsen, die geven hetzelfde soort licht. Inbouwspots echter kunnen wat lastiger zijn. Wanneer je een huis laat bouwen is het dus aan te raden om van te voren al te kijken wat je precies wilt. Je kunt kijken naar de woonkamer, de badkamer en de slaapkamers, maar het is ook mogelijk om spotjes in de gang of in de wc op te hangen. Door het plaatsen van deze lampen krijg je een mooie evenwichtige belichting in je huis. Het is makkelijk om op deze manier altijd een sfeervolle woning te hebben. Online heb je altijd heel veel voorbeelden om snel inspiratie op te kunnen doen. Hier zie je dat grote spots vaak samengaan met schemerlampen of hanglampen. Het maakt niet uit hoe je de verschillende lampen met elkaar combineert, als je maar kiest voor iets dat je zelf heel mooi vindt. 

Dezelfde spotjes door het hele huis

Spotjes laten plaatsen in je huis is niet moeilijk. Nog voordat het huis helemaal af is, kun je de verlichting al aan gaan brengen. In het verlaagde plafond worden gaten geboord waar de spotjes in komen te liggen. Hierdoor krijg je een mooi weggewerkt effect. Het is altijd verstandig om even te kijken welke kleuren je wilt gaan gebruiken. Moeten de spots extra opvallen? Kies dan voor zwart of chroom. Als je liever alles weg wilt werken, is het beter om wit te kiezen. De behuizing valt dan weg tegen het witte plafond. 

Een lage inbouwdiepte

Veel mensen hebben niet veel speling met hun plafond. Om toch gebruik te kunnen maken van spotjes, zijn er nu ook spots met een lage inbouwdiepte. Er is dan minder ruimte nodig om de spots op te hangen, waardoor het toch mogelijk wordt om alles op een goede manier te verlichten. Er is heel veel keus in spotjes. Er zijn online allerlei soorten en maten spotjes te vinden voor uitstekende prijzen. Het is handig om eens op het internet te gaan kijken wanneer je toe bent aan een verbouwing van je huis en mooie nieuwe verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *