Slecht ter been en toch buiten lopen?

Als we ouder worden is de kans groot dat we niet zo flexibel meer zijn met ons lichaam en lopen minder makkelijk gaat. Maar ook een operatie kan dit veroorzaken of een andere blessure van je benen. Wil je toch buiten lopen dan biedt een rollator uitkomst, deze geeft de juiste ondersteuning en stabiliteit. In veel gevallen worden mensen ook onzeker als zij een keer zijn gevallen, met een hulpmiddel hoef je dit niet meer te zijn, wil je even rusten dan kun je zitten op het bankje wat er op is bevestigd.

rollator

Soorten en het aankopen

Het kopen van een rollator kan best lastig zijn aangezien je zoveel keus hebt. Natuurlijk kijk je het eerste naar je wensen en behoeften, heb je er al eerder een gehad dan weet je precies wat belangrijk is. Gebruik je een hulpmiddel maar af en toe en ben je er niet echt afhankelijk van tijdens het lopen dan is een lichtgewicht exemplaar voldoende. Deze exemplaren zijn geen last en zeer geschikt om ook grotere afstanden mee te overbruggen. Wanneer je echt door de bossen ermee wilt lopen of ruwer buitenterrein dan is een buitenrollator zeker geschikt om te gebruiken.

rollator

Compacte soorten 

Ben je iemand die veel op reis gaat dan is een compact model rollator wel handig, dit exemplaar kun je eenvoudig opvouwen en in de auto meenemen. Omdat ze extreem compact worden is het ook mogelijk deze mee te nemen in het vliegtuig of de bus tijdens je vakantie. Zoek je een extreem licht exemplaar dan is er een van carbon wat voor jou, je merkt niet eens dat je achter een rollator loopt zo licht zijn deze.Als je een hulpmiddel hebt met luchtbanden is deze in heel veel gevallen trillingsvrij, zo voel je niet iedere stoeptegel of oneffenheid op straat.