Rimpels in het gezicht: volgens velen reden om actie te ondernemen

rimpels verwijderen

Niet bij ieder mens ontstaan rimpels even snel, maar uiteindelijk ontkomt toch vrijwel niemand eraan. Vooral in het gezicht vormen rimpels zich doorgaans volop. De plekken waar je ze met name ziet zijn op het voorhoofd, naast de ooghoeken en rond de mond. Nu kunnen smaken en meningen natuurlijk verschillen, maar toch: over het algemeen worden rimpels niet als fraai beschouwd. Rimpels verwijderen is dan ook een wens die vele mensen hebben. Verderop in dit artikel gaan we in op hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Eerst vertellen we echter meer over waarom rimpels überhaupt ontstaan.

rimpels verwijderen

Waarom ontstaan rimpels eigenlijk?

Rimpels in het gezicht en op andere plekken op de huid kunnen zich om verschillende redenen manifesteren. Denk hierbij aan deze redenen:

  • Als gevolg van een natuurlijk verouderingsproces. Dit is uiteraard de belangrijkste reden. De huid wordt minder elastisch naarmate je ouder wordt.
  • Ten gevolge van te veel blootstelling aan direct zonlicht. Dit werkt namelijk een snellere veroudering van de huid in de hand.
  • Door een ongezonde levensstijl. Roken en veel stress zijn voorbeelden van factoren die je huid sneller laten verouderen.

Manieren om rimpelvorming te maskeren

Je rimpels wegwerken, maskeren, verwijderen of de vorming ervan vertragen kun je op veel manieren doen, zowel met als zonder operatie. Vanzelfsprekend is het logisch de voorkeur te geven aan operatieloos je rimpels te verwijderen, hetgeen op deze manieren kan:

  • Via een botoxbehandeling. Deze techniek functioneert door het plaatselijk verlammen van spiertjes in je gezicht door met een naaldje wat Botulinetoxine in te spuiten.
  • Door middel van een facelift. Hiermee wordt de huid op de plek in kwestie wat dikker gemaakt. Nieuwe collageenvezels kunnen hiermee worden aangemaakt.
  • Door een laserbehandeling. Deze methode heeft het beste en meest langdurige resultaat van allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *