Red levens met een AED

Je moet er niet aan denken, toch komt het vaker voor dan je denkt. 45 mensen wordt iedere dag getroffen door een hartstilstand, om de overlevingskansen te vergroten is snel reanimeren noodzakelijk. Met een AED kopen (automatische externe defibrillator), kun je met een stroomschok het hart weer proberen op gang te brengen. Het gebruik van een AED bij een hartstilstand vergroot de kans op overleven met maarliefst 70%, je kunt er dus vanuit gaan dat het apparaat van levensbelang is. Zou je niets doen, dan daalt de kans op overleven iedere minuut met 10%.

Aed kopen

Overlijden na een hartstilstand

Niet bij iedereen loopt het goed af helaas, per jaar worden 16.000 getroffen door een hartstilstand en overlijden deze ook. Vaak is de oorzaak het doorpompen van het bloed, dit komt stil te liggen waardoor het hart ermee stopt. Met een AED kun je als het ware het hart weer resetten, deze klopt dan weer in het goede ritme. Omdat er nog niet overal een AED beschikbaar is, blijven er helaas dodelijke slachtoffers vallen. Met een AED kopen, help je mee om een landelijk netwerk te realiseren waardoor er minder dodelijke slachtoffers zijn te betreuren.

Maak het verschil met een AED

Reanimeren moet snel gebeuren, mislukt een reanimatie dan komt dit in de meeste gevallen omdat de defibrillatie schok te laat komt. Helaas valt niet te zeggen of je een hartstilstand krijgt of niet, iedereen kan erdoor getroffen worden. De leeftijd of de gezondheid is geen issue, de helft van de mensen die een hartstilstand krijgt heeft nog nooit eerder te maken gehad met een hartstilstand. Een AED kopen is dus echt van groot belang om nog meer levens te redden in je omgeving. Niet alleen om een leven te redden is een AED essentieel, ook voor het verdere verloop van de klachten is het belangrijk om snel te handelen. Hoe sneller je erbij bent, hoe minder klachten er optreden na de hartstilstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *