Paradijselijke geuren

Etherische olie wordt vaak gebruikt als onderdeel van geurtherapie. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete parfum, daar zit vrijwel zeker geurolie in. Etherische olie wordt vaak in verband gebracht met levensenergie omdat je je vaak verfrissend en energiek voelt na een sessie met een bepaalde geur. Ook kun je dit product heerlijk gebruiken als badolie of massageolie waarin je je dan richt op ontspanning. Er wordt gebruik gemaakt van een breed scala aan geuren, die tot leven komen in een aromalamp. Het is een aanrader om er een aan te schaffen want je maakt er elke keer een feestje van voor je zintuigen.

Wat mag het kosten?

De prijs hangt af van hoe makkelijk een geur gewonnen kan worden van de bron. Hoe moeilijker, hoe duurder. Citrusgeuren zijn goedkoper omdat dit gemakkelijk geperst kan worden. Het is ook heel lekker om met olie te stomen, bijvoorbeeld als je neus dicht zit in de winter of als je veel last hebt van een geïrriteerde neus vanwege hooikoorts. Dit bereik je door een paar druppels olie in een kom te doen, deze te verdampen met warm water en daar dan met een handdoek om je hoofd boven gaat hangen en diep, rustig ademhaalt. Laat het maar stromen, letterlijk.

Liever niet gebruiken bij zwangerschap

Als je er van houdt, is je laten masseren een heel goed idee. Je lichaam ontspant en je kun je dagelijkse zorgen even loslaten. Als je niet aangeraakt wil worden door een vreemde dan kun je je partner of een goede vriendin vragen om dit voor je te doen. Olie kan hierbij een fijne toevoeging zijn, je kunt opgaan in de geur en de handen van je (zelfgekozen) masseur glijden soepeler over je lijf. Mocht je het echt nog te spannend vinden dan kun je de etherische olie ook prima als badolie gebruiken en in alle rust je armen insmeren. Omhul je bijvoorbeeld met lavendel en de kans is groot dat je heerlijk in slaap valt s avonds. Dit ritueel kan je helpen om stress te verlichten en je slaapcyclus te verbeteren. Gebruik geen oliën als je zwanger bent want er kunnen veel ketonen in de olie voorkomen en dat is gevaarlijk voor het ongeboren kindje.

Geloof je erin of niet?

Sommige oliën neem je in via de mond, dit wordt verteerd en scheid je ook weer uit. Het kan helpen bij gezondheidsklachten al is het wel van belang dat je in de werking geloofd.