Ouderen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven

ouderen thuis wonen

Hoe kun je ouderen helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven? Het is steeds minder gebruikelijk om een verzorgingshuis op te zoeken voor onze senioren. De overheid stimuleert het dan ook om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Met de tips in deze blog hopen we dit wat makkelijker te maken. Mis je een tip? Stuur jouw tip even in naar onze redactie. Zo kunnen we deze blog blijven uitbreiden en helpen we zoveel mogelijk mensen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen! 

  1. Hoog laag bed

Slaap is erg belangrijk. Tijdens onze slaap, komt ons lichaam tot rust. Ook onze geest krijgt hier een boost van. Voor veel senioren is het niet altijd zo makkelijk meer om het bed in- en uit te stappen. Een hoog laag bed kan dan uitkomst bieden. Het bed is makkelijk (elektrisch) op hoogte te brengen én middels een papegaai kun je eenvoudig instappen. Ben je op zoek naar een hoog-laag bed en wil je niet de hoofdprijs betalen? Bekijk dan een tweedehands hoog laag bed. Hoog laag bedden kun je vinden op de website van Thuiszorgbed Voordeel

  1. Rollator 

Veel ouderen vinden het lastig om te wandelen. Ze hebben hier ondersteuning bij nodig. Het is erg belangrijk om te kunnen blijven wandelen. Zo blijven onze ouderen onafhankelijk. Door een rollator aan te schaffen is het een stuk makkelijker om te wandelen! 

  1. Scootmobiel 

Ook een scootmobiel zorgt ervoor dat senioren langer zelfstandig blijven. Een scootmobiel is erg geschikt voor het afleggen van langere afstanden. Dit is extra handig aangezien veel ouderen niet meer over een auto beschikken. 
Heb jij nog tips op het gebied van langer zelfstandig thuis blijven wonen? Laat even een reactie achter onderaan deze blog! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *