Oté Monosept; voor het reinigen van zachte contactlenzen

Op het ogenblik dat je gebruik gaat maken van contactlenzen spreekt het voor zich dat je er rekening mee zal moeten houden dat deze op regelmatige basis gereinigd dienen te worden. Dit geldt eveneens voor zachte contactlenzen waar gebruik van wordt gemaakt. Er zijn op de markt heel wat verschillende oplossingen terug te vinden die daarvoor kunnen zorgen. Eén van deze oplossingen luistert naar de naam ‘Oté Monosept‘. Het betreft hier een waterstofperoxide systeem welke beschikt over een neutralisatiedisk die het mogelijk maakt om alle soorten zachte contactlenzen te reinigen. Heb jij ook al gehoord over de Oté Monosept en wil je deze graag in huis halen? Hou dan rekening met de informatie zoals aangegeven op deze pagina. 

Een prima lenzenvloeistof voor mensen met gevoelige ogen 

Er zijn best wel wat interessante voordelen verbonden aan het gebruik van de Oté Monosept. Het betreft hier in de praktijk een 1-staps waterstofperoxide welke er om bekend staat een uitstekende reiniging voor zachte contactlenzen te realiseren. Dit is echter niet alles. De zeer krachtige reiniging waarvan sprake is bij de Oté Monosept zorgt er namelijk voor dat ze zich uitermate goed leent voor mensen met gevoelige ogen. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat Oté Monosept een zogenaamde waterstofperoxide lenzenvloeistof is. Ze beschikt over een neutralisatie disk welke geschikt is voor alle soorten van contactlenzen.

Geen conserveermiddelen 

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat Oté Monosept een zeer hoogwaardig en bovendien ook uitermate gebruiksvriendelijk verzorgingssysteem is waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van zogenaamde conserveermiddelen. Door gebruik te maken van de Oté Monosept lenzenvloeistof kan je steevast rekenen op een zeer veelzijdige werking. Denk op dit vlak onder meer aan: 

  • Het reinigen van de contactlenzen; 
  • Het desinfecteren van de contactlenzen; 
  • Het neutraliseren en bewaren van de contactlenzen; 

Bovenstaande voordelen zijn lang niet de enige die zijn verbonden aan het gebruik van de Oté Monosept lenzenvloeistof, integendeel. Daarnaast is het namelijk ook zo dat je door gebruik te maken van deze lenzenvloeistof eveneens kan rekenen op een efficiënte verwijdering van proteïnen. Het is mogelijk om Oté Monosept te gebruiken bij alle soorten contactlenzen, inclusief de zogenaamde silicone hydrogellenzen.

Een correct gebruik van Oté Monosept

Ga jij eveneens gebruikmaken van Oté Monosept? In dat geval moet je er altijd rekening mee houden dat het van belang is om ze op de best mogelijke manier te gaan gebruiken. Een correct gebruik van de Oté Monosept is dan ook van cruciaal belang voor de gezondheid van niet alleen je contactlenzen, maar ook van de ogen. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is Oté Monosept een lenzenvloeistof met waterstofperoxide. Dit betekent dat ze in de praktijk niet alleen zorg draagt voor de reiniging, maar ook voor het desinfecteren van de contactlenzen. De platina disc waar de lenshouder over beschikt zorgt er op haar beurt voor dat er een splitsing van de waterstofperoxide plaatsvindt in water en zuurstofgas. Op deze manier blijft er uiteindelijk alleen een zoutoplossing over. Op het ogenblik dat het neutralisatieproces is afgerond is het mogelijk om de contactlenzen meteen te gebruiken.

Lens2day staat voor kwaliteit, snelheid en klantvriendelijkheid, je kunt hier terecht voor het breedste assortiment aan lenzen.