Niet tevreden met je relatie?

Jullie zijn al geruime tijd samen en het leek allemaal op rolletjes te lopen. Jullie hebben een mooie woning, kinderen en of huisdieren. Daarnaast hebben jullie beiden een leuke baan. Toch voelt het niet helemaal goed meer in je relatie. Wanneer dit gevoel je regelmatig bekruipt en je er samen niet meer in slaagt om een oplossing te vinden, is het verstandig om de hulp van een relatietherapeut bij Relatietherapie Rotterdam in te schakelen.

Relatietherapie


Wat zijn signalen dat je niet gelukkig ben in je relatie?

In de loop van de tijd ontwikkel je je als individu. Logischerwijs zal je relatie ook veranderen. In de beginperiode ben je verliefd en voel je de vlinders in de buik. Je ziet weinig tot geen negatieve eigenschappen bij je partner. Later ontstaat er een diepere band, maar soms ontstaan er ook meer ergernissen naar elkaar. Het kan zijn dat jij of je partner de ander wilt veranderen. Je krijgt dan het gevoel dat je niet jezelf mag zijn. Dit zal weerstand veroorzaken bij diegene die het gevoel krijgt te moeten veranderen.Het kan ook zijn dat er bepaalde ergernissen over een weer zijn. Wellicht voel je je niet voldoende gesteund door je partner. Wanneer je bijvoorbeeld als stel kinderen krijgt, veranderen de rollen die je hebt. Eerst was je enkel partner, maar nu ben je ook vader en moeder. Na de komst van kinderen is het voor veel stellen zoeken in deze nieuwe rolverdeling. Het kan zijn dat er een gevoel ontstaat dat je er voornamelijk alleen voor staat met betrekking tot de zorg voor de kinderen. Dit kan voor veel ergernissen en frustratie zorgen en uiteindelijk voor verwijdering tussen jullie. Het kan zijn dat je er enkel nog in slaagt om de negatieve eigenschappen van de ander te zien.


Wat kan relatietherapie bijdragen in het samen weer gelukkig worden?


In de loop der tijd zijn er vaste patronen ontstaan in jullie relatie. Deze patronen kunnen een disfunctioneel karakter hebben en als een vicieuze cirkel werken. Elke keer zorgt het weer voor veel ergernis. Jullie vallen steeds weer in dezelfde valkuil. Jij wordt boos, je partner trekt zich terug en jij wordt nog bozer of je voelt je niet gehoord en je partner weet niet goed wat de verwachting is die je van hem of haar hebt. Vanwege de hoog opgelopen emoties lukt het niet meer om samen tot de kern van het probleem te komen.
Heb jij weleens gezegd wat je werkelijk voelt tegen je partner? Het is erg spannend om je kwetsbaar op te stellen en te benoemen wat je echt voel. De relatietherapeut probeert een veilige sfeer te creƫren, zodat je je voldoende veilig voelt om je gevoelens te bespreken. Het is belangrijk dat jullie gaandeweg bepaalde patronen gaan herkennen. Dit is de eerste stap naar verbetering. Samen met de relatietherapeut zal er dan worden gezocht naar oplossingen. Soms kunnen kleine aanpassingen al een wereld van verschil maken. In andere gevallen vergt het meer volharding. Jullie praktische tips en regelmatig huiswerk mee naar huis. Het doel is dat jullie beetje bij beetje weer meer in verbinding met elkaar geraken. Blijf niet rondlopen met de problemen. Je bent van harte welkom bij onze relatietherapeut Rotterdam. Relatietherapie Nederland zit overigens in meerdere plaatsen, verdeeld over Nederland, mocht een andere locatie beter passend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *