Mama me-time

Het is als jonge mama best lastig om soms je rust te blijven vinden. Je prioriteiten zijn immers aan het verschuiven. Waar vroeger je grootste zorg was of je ’s avonds een film ging kijken of een boek ging lezen, ben je nu bezig met het uitzoeken van kinderdagverblijven, je kindje badderen en in slaap krijgen en het voorbereiden van hapjes en wegdraaien van wasjes. Maar het is juist zo belangrijk om af en toe je eigen momentjes te hebben en niet alleen maar in dienst te staan van je kind. Je moet soms ook weer even jezelf zijn, in plaats van de mama van. Probeer dus op rustige momenten echt even iets voor jezelf te doen. Laat die was even liggen, vergeet die vieze vloer en laat het speelgoed voor wat het is. Pak je rust, dat maakt je alleen maar een leukere moeder wanneer je weer moet zorgen!

Rusttips

Maar hoe pak je die rust voor jezelf dan ook al weer? Ik kan me voorstellen dat je dat soms niet eens meer kan herinneren. Daarom heb ik wat tips voor jullie opgeschreven waar je gebruik van kan maken om weer lekker tot jezelf te komen. Denk daarbij aan de volgende dingen:

  • Neem een uitgebreid (bubbel)bad met een gezichtsmasker en lekker veel schuim. Neem een goed boek mee, of leg je iPad (veilig!) op kijkafstand neer voor een heerlijke serie in bad.
  • Ga lekker weer eens sporten. Laat manlief lekker bij de kinderen, en ga een stukje joggen of naar een lesje in de sportschool. Even alle stress er uit zweten. En het is nog goed voor de lijn ook!
  • En in het kader van sporten is natuurlijk mediteren ook nog een optie. Of, als dat iets te rustig voor je is, ga dan naar een Yogales. Ik ga zelf bijvoorbeeld regelmatig naar Yoga Zaandam. Hier kom ik tweemaal per week helemaal tot rust, en je wordt er ook flink lenig van. Kan je je kind tenminste overal volgen.
  • Bedenk iets wat je altijd nog hebt willen leren. Dat kan piano spelen zijn, schilderen of tekenen, of juist een vreemde taal of branche. Door dit soort tijd in jezelf te investeren laad je je batterij weer op: je doet het immers voor jezelf. En misschien heb je er nog wat aan in de toekomst.

En jij?

Wat doe jij om je eigen rust terug te vinden tussen de spitsuren van het hebben van kinderen? Laat het me weten, misschien heb ik er nog wat aan!