Maak je huis klaar voor een kleine

Het leven bestaat eigenlijk uit een opeenvolging van ingrijpende gebeurtenissen. Hier kan je bewust voor kiezen, zoals trouwen of het krijgen van een kind, of het gebeurt gewoon zoals een achteruit gaande gezondheid. Omdat je leven continue verandert, is het belangrijk om flexibel te blijven en mee te veranderen. Daarom moet je gedurende je leven ook de dingen om je heen aanpassen aan je behoeften. Het belangrijkste voorbeeld hierbij is je huis. Deze blog geeft je daarom tips hoe jij je huis het beste kan aanpakken als er een baby aan komt.

De komst van een kleine

De geboorte van je kind zal waarschijnlijk één van de mooiste gebeurtenissen in je leven zijn. Je wil er daarom ook optimaal van kunnen genieten. Begin daarom vooral op tijd met klussen. Als de kleine er eenmaal is heb je waarschijnlijk geen zin en/of energie meer om ook nog met je huis bezig te zijn. Daarnaast wil je dat je huis klaar is als je eenmaal bent bevallen. Een kind is al vermoeiend genoeg, dan wil je niet ook nog in het puin leven. Maak dus voor of aan het begin van je zwangerschap een plan wat er allemaal moet gebeuren. Je kan het natuurlijk zo groot aanpakken als je zelf wil. Zo kan je een kamer verbouwen tot kinderkamer of je huis zelfs laten uitbouwen. Klinkt dit als te veel moeite, dan kan je het ook kleiner houden en alleen kleine aanpassen maken om een kind veilig huis te creëren. Wat je ook gaat doen, je moet beginnen met opruimen. Ga je muren slopen of heb je veel oude meubels dan moet je een afvalcontainer huren. Voor grote verbouw plannen kan je waarschijnlijk het beste gaan voor een container voor bouw- en sloopafval of voor schoon puin. Onder schoonpuin wordt steenachtig materiaal verstaan zoals binnenmuren. Schoon puin mag ook deels in een bouw- en sloopafval container, maar deze mag slechts tot een bepaald percentage gevuld worden met schoon puin. Hier mag dan echter wel weer vloerbedekking en hout in. Gooi je daarentegen alleen wat van de inboedel weg, is een grofvuil container waarschijnlijk de beste keuze. Een container kan gelukkig snel geleverd worden en kan vaak op de oprit geplaatst worden. Heb je al het oude materiaal afgevoerd, dan kan je beginnen met de nieuwe kamer voorbereiden!

Maak je huis veilig

Naast de kinderkamer, zal je ook andere delen van je huis moeten aanpakken. Als je baby wat ouder wordt zal hij of zij namelijk gegarandeerd op ontdekkingstocht gaan door het huis heen. Zet gevaarlijke producten zoals wasmiddel een schoonmaakspullen daarom op veilige hoogte. Stopcontacten zijn ook erg interessant voor kinderen, zorg dus dat je zeker niet vergeet om hier beveiliging op aan te brengen!