Let op! Wees niet te laat met het inkopen van goud

Goud bestaat al eeuwenlang en wordt ook al heel lang als betaalmiddel gebruikt. Het wordt als iets gezien met een hoge waarde en de prijzen kunnen aardig oplopen. Maar wanneer kun je het beste goud inkopen? Wees niet te laat met het inkopen van goud.

Goud, heden en verleden

Goud is al eeuwenlang erg bekend. Het is iets dat als betaalmiddel werd gebruikt. Goud was namelijk bijzonder en er was schaarste van, dus als jij het kon bemachtigen dan kon je het gemakkelijk als betaalmiddel gebruiken. Zelfs als je onderzoek doet naar het oud Egypte, dan kun je van de hiërogliefen aflezen dat er goud werd gebruikt. Goud is een edelmetaal en voordat het gebruikt wordt, moet het eerst gezuiverd worden. De zuiverheid van goud, kun je aangeven in karaat. Hoe hoger het karaat is hoe zuiver het goud is. En 100% goud is 24 karaat. 14 Karaat is 58,3% goud, 18 karaat is 75% goud en 22 karaat bestaat uit 91,7% goud.

De grootste goudklomp die ooit gevonden werd woog maar liefst 71 kilo en het heet de ‘’Welcome stranger nugget’’. De goudklomp werd gevonden in Moliagul, Australië in 1869. Goud bestaat al op aarde sinds dit planeet bestaat. Maar de productie ervan heeft zich niet plaatsgevonden op aarde, want daar zijn fusiereacties voor nodig. 

Goudprijs

Veel mensen kopen goud, om bijvoorbeeld te dragen als ketting, oorbellen en sommige mensen hebben zelfs een kies omhult in goud. Goud heeft een bepaald imago en dat trekt voor veel mensen de aandacht. De prijzen van goud kunnen best hoog zijn, maar de prijzen verschillen per minuut. Het bijhouden van de goudprijzen kun je bijhouden op de beurs. Daarom moet je goed weten wanneer het tijd is om in te kopen en let goed op wanneer je investeert.

Het beste moment wanner je goud kunt inkopen is wanneer de prijzen laag zijn. Je moet in deze periode gaan investeren in goud. Wees dus niet te laat.  Goud kopen kun je bijvoorbeeld bij een juwelier doen en hetzelfde geld ook voor het verkopen van goud. De goudprijs nu heeft nu een bedrag van €50.084,55. Het is in een korte tijd gestegen. De goudprijs wordt ook vaak weergegeven in gram. Wat is de goudprijs per gram? Als je het hebt over 14 karaat dan gaat het om een bedrag van €25,79 per gram als het tussen de 1-25 gram ligt. Als het boven de 25 gram is dan gaat het om een bedrag van €26,79 per gram.