Kom meer te weten over acupunctuur Gouda

Acupunctuur is een meer dan 3000 jaar oude therapie en hoewel het in Nederland tot alternatieve geneeswijzen behoort, betekent dit zeker niet dat het minder effectief is. In dit artikel nemen we als voorbeeld acupunctuur Gouda, waar in één stad al meer dan tien acupuncturisten gevestigd zijn. Er is dus vraag naar deze geneeswijze. Wat is acupunctuur, wat betekent de naam en hoe zou dit jou kunnen helpen? In dit artikel lees je er meer over. 

De meest voorkomende vormen van acupunctuur

Als je zoekt naar acupunctuur Gouda, dan is het goed om te bedenken wat voor soort acupunctuur je zou willen proberen. Hoewel iedereen denkt aan naalden in de huid, zijn er meer vormen beschikbaar. 

Dit zijn de veelvoorkomende vormen:

  • Basis acupunctuur met naalden
  • Elektrische acupunctuur
  • Kruiden acupunctuur ook wel Chinese kruidentherapie genoemd
  • Laser acupunctuur
  • Auriculo acupunctuur ook wel oor acupunctuur genoemd
  • Acupressuur
  • Shiatsu massage

Hoewel veel mensen die starten met acupunctuur eerst naar een basis acupuncturist in bijvoorbeeld Gouda of andere stad zoeken, kun je ook baat hebben bij een van de andere soorten.

Wat betekent acupunctuur?

Vrij vertaald betekent acupunctuur “prikken met naalden”, er ligt echter een veel diepere filosofie aan ten gronde. Sommige mensen denken dat Shiatsu ouder is, dit is namelijk genezing door drukpunten. En dat dit geen verzinsel is, dat kun je bij jezelf al herkennen. Wat doe je als je pijn hebt? Bij bijvoorbeeld buikpijn leg je je hand op je buik. Je probeert door middel van massage en zachte druk de pijn te verminderen. Als je dit herkent, dan begrijp je ook dat dit werkt. Drukpuntmassage is al heel erg oud en een universeel toegepast wereldwijd. Dus waarom zou het niet middels acupunctuur Gouda werken?

Acupunctuur en meridianen

Je kunt druk uitoefenen op plaatsen waar je pijn hebt, echter acupunctuur werkt veel breder. Door de naalden op de juiste plaats in het lichaam aan te brengen, worden energiebanen beïnvloed. Dit kan zelfs stoffen en processen in je hersenen beïnvloeden. Dit klinkt bijzonder en misschien zelfs gevaarlijk, maar wees gerust, acupunctuur is een van de minst gevaarlijke behandelmethodes. Tegelijkertijd is het een therapie waar veel successen mee geboekt zijn. Vraag maar eens een behandelaar van acupunctuur Gouda, en je zal de succesverhalen zeker horen! Een goede acupuncturist weet precies waar hij of zij de naalden moet aanbrengen om een bepaald effect te bereiken. Zo kan acupunctuur niet alleen voor lichamelijke klachten, maar ook bij geestelijke klachten ingezet worden

Acupunctuur tegen een verslaving

Een verslaving ligt voor veel mensen op de loer. Dit kan voor van alles zijn, van roken of alcohol tot games of social media. Vaak ontstaat een verslaving door andere factoren, denk aan stress, het verlies van een dierbare of emotionele problemen en trauma’s. Acupunctuur kan een verslaving oplossen! Je hoeft geen nicotine pleisters te plakken om de nicotine in je lichaam af te bouwen. Je kunt met acupunctuur Gouda het proces in je hersenen direct beïnvloeden waardoor die verslavingsdrang weggaat. Zonder bijwerkingen en vaak al in enkele behandelingen. Acupunctuur werkt zo goed dat het bij vrijwel iedere klacht het proberen sowieso waard is. Kijk nu snel op Acupuncturisten Overzicht voor een acupuncturist bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *