Je zelfvertrouwen komt terug met een ooglidcorrectie

Als jij vaak de opmerking krijgt dat je er moe uitziet, terwijl je juist heerlijk geslapen hebt, dan is een ooglidcorrectie een optie voor je. Hangende wenkbrauwen en -oogleden en wallen onder de ogen zijn net zo goed het gevolg van ouderdom als het gevolg van vermoeidheid. Het is dus niet vreemd dat mensen vinden dat je er moe uitziet als jij simpelweg de gevolgen van zwaartekracht ervaart. Het is niet leuk om dat telkens te horen en niemand wil er anders uitzien dan dat ze zich voelen. Na een ooglidcorrectie zie je weer jezelf in de spiegel en dat doet wonderen voor je zelfvertrouwen.

Verschillende soorten ooglidcorrectie

Als jij het gevoel hebt dat een correctie bij je ogen jou zal helpen, dan maak je eerst een afspraak met een plastisch chirurg. Deze bepaalt welke procedure je nodig hebt, want er zijn verschillende opties.

  • Een wenkbrauwlift is een ideale keuze als je wenkbrauwen zijn gaan hangen. Dat geeft je een boze en sombere blik, terwijl je dat helemaal niet bent. Door je wenkbrauwen op hun oude plek terug te brengen zie je er weer jaren jonger uit.
  • Een bovenooglidcorrectie is een procedure aan je bovenste oogleden. Deze kunnen soms zo sterk gaan hangen dat het je zicht belemmert en hoofdpijn veroorzaakt. Met een kleine ingreep wordt overtollig vel verwijderd en zie je er weer wakker en energiek uit.
  • Tijdens een onderooglidcorrectie worden je wallen verwijderd. Ook dan is er sprake van een kleine ingreep waarbij de huid weer strak getrokken wordt. Dit doet wonderen voor je uiterlijk.

De ingreep

Welke ooglidcorrectie je ook kiest, in elk geval betreft het een kleine ingreep. Je wordt plaatselijk verdoofd door middel van een paar kleine prikjes. De incisies worden gemaakt op plekken zodat deze later niet meer te zien zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over littekens. Elke procedure neemt een uur tot anderhalf uur in beslag. Naderhand moet je even blijven rusten en worden je ogen gekoeld. Je mag al snel weer naar huis. Het is wel belangrijk dat je dan vervoer regelt, want na je ooglidcorrectie kun je niet zelf rijden.

Het herstel

Alle drie de soorten ooglidcorrectie zorgen eigenlijk nauwelijks voor complicaties. Het herstel gaat snel en na drie maanden is dat volledig afgerond. Na een week kunnen de hechtingen worden verwijderd en zullen de blauwe plekken en zwellingen al aardig zijn verdwenen. Dat is het eerste moment waarop je ziet wat de resultaten kunnen zijn. Zorg je goed voor jezelf en eet je gezond, dan zouden er geen problemen moeten optreden. In een enkele keer ontstaat er een infectie, een droog gevoel in de ogen of een nabloeding, maar dit is niet ernstig en gemakkelijk te behandelen.

Weer vol zelfvertrouwen door het leven

Ook al duurt het complete herstel 3 maanden, je zult veel sneller na de ooglidcorrectie al een groot verschil zien. Je herkent de persoon in de spiegel weer als jezelf en gaat weer vol zelfvertrouwen het leven door. Neem daarom snel contact op met de specialisten van ABC Clinic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *