Hulpmiddelen tegen snurken

Vraag aan honderd stellen wat hen het meest ergert aan hun partner en je kunt er donder op zeggen dat snurken bovenaan het lijstje staat als meest gegeven antwoord. Het is dan ook ontzettend irritant als man- of vrouwlief lekker ligt te ronken, terwijl jij noodgedwongen naar het concert luistert. De oorzaken van snurken kunnen verschillen van persoon tot persoon, wat maakt dat ook niet alle hulpmiddelen tegen snurken voor iedereen van toepassing zijn.

Snurker heeft niet altijd door dat ie snurkt

Het gebeurt vaak dat mensen die snurken het zelf niet doorhebben dat ze snurken, omdat ze zichzelf nog nooit hebben horen snurken. Weet jouw partner het niet en gelooft hij je niet als je zegt dat je de slaap niet kan vatten door zijn gesnurk? Weet dan dat er verschillende apps bestaan die je kunt installeren op de smartphone, zodat je zwart op wit het bewijs hebt en er geen discussie meer mogelijk is. Een app is dan geen hulpmiddelen tegen snurken, maar wél een hulpmiddel om te bewijzen dat je het gesnurk niet verzint.

Snurken en je slaaphouding

Het snurken kan minder worden wanneer je op je zij slaapt, maar garantie heb je niet. Wel is het een feit dat rugslapers meer last hebben van nachtelijk ronken dan mensen die op hun linker of rechter zij slapen.

Alcohol en roken

Ook roken of overmatig alcohol drinken kan iemand aan het snurken krijgen, maar of niét roken of nuchter blijven zoveel verschil maakt is ook niet echt duidelijk, dus een echt hulpmiddel tegen snurken kun je dit niet altijd noemen.

Producten om het snurken tegen te gaan

Welke hulpmiddelen tegen snurken je kunt gebruiken, hangt af van de oorzaken van snurken in jouw geval of dat van je partner. Een anti snurk kinband kan helpen indien de oorzaak niet ligt bij een vernauwd ademkanaal in de neus, want in dat geval kun je beter opteren voor een neusspreider tegen snurken. Ook een snurkbeugel zou wel eens één van de oplossingen tegen snurken kunnen zijn. Dit is een bitje dat je ‘s nachts in je mond stopt, zodat je onderkaak en daardoor je tong op zijn plaats blijft. Je tong kan daardoor niet naar achteren zaken en het gesnurk veroorzaken.

Welk hulpmiddel past bij jou?

Vaak is het het beste om een aantal keren te experimenteren met verschillende oplossingen tegen snurken, zodat je kunt ervaren welke oplossing het beste resultaat oplevert. Hulpmiddelen tegen snurken kunnen in het beste geval niet enkel jou de nachtrust teruggeven die je verdient, maar ook de harmonie in jullie leven als samen slapend stel.

Wil je meer weten over hulpmiddelen tegen snurken en over snurken in het algemeen? Bezoek dan snurken.net voor veel nuttige informatie.