Hoe zorg je voor een gedenkwaardig afscheid?

pexels-pixabay-161280

Iedereen verdiend natuurlijk een mooie en persoonlijke uitvaart. Hoe zorg je nou voor een mooie ceremonie? Door de verschillende elementen van de uitvaart goed voor te bereiden is een mooie uitvaart al dichterbij dan je denkt. In deze blog geven wij je tips voor het organiseren van een fijne uitvaart.

Maak het persoonlijk

Denk hierbij aan locatie die past bij de overledene, was dit iemand die gelovig was? Kies dan voor een uitvaart in een kerk. Zo kan je vast veel locaties bedenken die past bij jou dierbare. Twijfel je over de mogelijkheid van een locatie? Vraag dit dan aan een uitvaartverzorger. Naast de locatie kan je ook voor persoonlijk vervoer kiezen. Met alle mogelijkheden is tegenwoordig geen wens meer te gek. Ook kan je persoonlijke dingen op de kist leggen. Was iemand bijvoorbeeld een enorme voetbalfan? Leg dan bijvoorbeeld een voetbal op de kist.

Betrek je gasten

Het is mooi als je de gasten bij de uitvaart kan betrekken. Heeft één van de gasten bijvoorbeeld een speciaal moment meegemaakt met de overledene? Laat hem of haar hier iets over vertellen. Ook kan je alle gasten vragen om iets persoonlijks mee te laten nemen. Hierdoor heb je na afloop een hoop spullen die passen bij je overledene. Geef de gasten na afloop ook iets mee wat past bij de overledene.

Muziek

Zorg ervoor dat je een lijst maakt met nummers waar de persoon dol op was. Wanneer dit nummers zijn van wat kleinere bands is het misschien mogelijk om deze live te laten optreden. Ook zou je kunnen vragen of één van de gasten iets zou willen spelen. Wil je nog meer tips of heb je nog vragen? Neem dan contact op met een uitvaartspecialist zoals Rina Uulders Uitvaartverzorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *