Hoe belangrijk is het dragen van een mondkapje nu eigenlijk?

tandarts

Helaas is het coronavirus al meer dan een jaar in Nederland, maar ook meer dan een jaar op de wereld. Wat leek als een virus wat in China is ontstaan en zou blijven, was binnen enkele maanden verspreid over de hele wereld en zo ook in Nederland. Sinds 1 december 2020 is het wettelijk verplicht om mondkapjes te dragen in overdekte, openbare plekken. Veel mensen denken dat het dragen van een mondkapje weinig tot geen nut heeft, maar we moeten het toch verplicht dragen van het RIVM en de overheid. In deze blog lees je waarom het zo belangrijk is om een mondkapje te dragen en de mogelijkheden van het dragen van verschillende soorten mondkapjes. 

Het dragen van een mondkapje

Aan het begin van deze pandemie was het krijgen van een mondkapje bijna onmogelijk. Nu zijn de mondkapjes bijna niet meer weg te denken in de winkels, zoals bij de webshop van Nobraa. Maar wat is nu eigenlijk de functie van een mondkapje? Beschermt het echt tegen het virus? Door de mondkapjesplicht moet iedereen boven de 13 jaar verplicht een niet-medisch mondkapje dragen in overdekte openbare ruimtes. Volgens het RIVM zou het dragen van een niet-medisch mondkapje ‘enigszins bijdragen aan het beperken van de verspreiding van covid-19’. Daarbij is de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden ook erg belangrijk. Maar de allerbelangrijkste reden waarom je een mondkapje moet dragen is om het virus niet te verspreiden en om de kwetsbare doelgroep te beschermen. 

Bestel gemakkelijk je mondkapje online! 

Het dragen van een niet-medisch mondkapje is nu eenmaal verplicht, dus dan kan je net zo goed een leuk printje nemen voor op je mondkapje. Aan het begin van de pandemie liep iedereen met de mondkapjes die in het ziekenhuis gedragen worden. Tegenwoordig vind je de ziekenhuis mondkapjes niet alleen meer in het blauw, ,maar ook als zwarte mondkapjes. De stoffen mondkapjes worden aangeraden om te gebruiken, want deze kun je gemakkelijk weggooien. Als je je mondkapje 4 uur hebt gedragen, moet je wisselen naar een nieuwe om optimale bescherming te garanderen. Naast stoffen mondkapjes kan je ook gebruik maken van wasbare mondkapjes. Van mondkapjes met dierenprint, logo’s en zelfs eigen ontwerpen, je kunt het tegenwoordig allemaal gemakkelijk online bestellen.

Voor welke mondkapjes ga jij?

Er valt dus te concluderen dat we voorlopig nog wel aan de mondkapjesplicht in de openbare ruimtes vastzitten. Daarbij is het belangrijk dat je ze om de 4 uur verwisselt van mondkapje om optimale bescherming te bieden. Jij wilt toch ook zo min mogelijk mensen besmetten en weer snel naar het oude normaal kunnen? Daarom is het dragen van een mondkapje zo belangrijk! Voor wat voor mondkapje ga jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *