Het verminderen van stress

Als je hoofd door drukte vol zit met zorgen, gedachten en ideeën dan lijkt het onmogelijk om even rustig te ontspannen. Je krijgt een gespannen gevoel en krijgt daardoor diverse kwaaltjes, die je niet van je af lijkt te kunnen schudden. Alles wordt onoverzichtelijk en rommelig, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Stress is schadelijk voor het lichaam. Het zorgt voor een minder gelukkig gevoel en daarnaast heeft het een negatieve invloed op talloze processen in het lichaam. Het afweersysteem en de stofwisseling in het lichaam zullen lijden onder de stress. Bij langdurende stress ligt een burn-out altijd op de loer. Het is verstandig om de stress te verminderen en dat is al goed te doen met behulp van onderstaande tips.

Ga bewegen en neem controle over je gedachten

Als reactie op stress produceert het lichaam het hormoon adrenaline. Dit hormoon is op een praktische manier af te breken door te bewegen. Drie kwartier matig tot intensief bewegen is al erg positief tegen de stress. Regelmatig bewegen is een goede oplossing om met stress om te gaan en het helpt de stress te verminderen. Op deze manier maak je het hoofd leeg en worden er gelukkig makende stofjes aangemaakt in de hersenen, waardoor je direct een meer ontspannen gevoel krijgt. Als het je allemaal te veel wordt, ga dan lekker wandelen om jezelf te beschermen tegen stress. Een andere manier is opschrijven wat er allemaal in je hoofd omgaat. Door alles op te schrijven, krijg je een overzicht wat er allemaal in je leven speelt. Dit overzicht zorgt voor duidelijkheid en dat zorgt voor controle, wat weer helpt om de stress te verminderen. Het is overzichtelijk waar de prioriteiten liggen en stress wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan prioriteiten.

Denk aan je lichaam

Wanneer je gestrest bent verbruikt het lichaam in een verhoogd tempo vitaminen en mineralen. Het is dus belangrijk om oplettend te zijn op vitaminetekorten en deze aan te vullen. Het kan slim zijn om te letten op je inname van vitamine C, magnesium, calcium en vitamine B. Door het lichaam te blijven voorzien van deze belangrijke vitaminen met bijvoorbeeld joint support, blijven je lichaamsprocessen ook onder stress goed functioneren. Door de stress raakt het lichaam uit balans en dat verhoogt de trek op zoetigheid en ongezonde snacks. Het is verstandig om de verleiding te weerstaan en vooral gezond te eten. Probeer dus suiker te vermijden net als cafeïne, want dit stimuleert de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Als je een extra ondersteuning kunt gebruiken in tijden van stress, dan kan je gebruik maken van bijvoorbeeld een magnesium supplement. Dit supplement helpt om het lichaam tot rust te laten komen en de aanmaak van stresshormonen te beperken. Op deze manier wordt de stress verminderd en zal je een ontspannen gevoel krijgen.