Het juiste kussen voor de perfecte ondersteuning

Slaap jij ook nooit echt lekker in een hotelbed, of sowieso op een bed dat niet van jezelf is? De kans is groot dat het daar beschikbare hoofdkussen een grote rol bij speelt. Niets is namelijk zo persoonlijk, en dan gaat het niet alleen om je persoonlijke voorkeur, maar ook om het kussen dat perfect bij jouw lichaamsbouw en slaaphouding past.

Iedereen is anders

Slaap jij altijd op je zij, of liever op je buik? Er zijn mensen die altijd op hun rug slapen, maar ook genoeg mensen die iedere mogelijke slaaphouding gedurende de nacht met elkaar afwisselen. Hoe je ook slaapt, je ligt pas echt goed en prettig met een kussen dat precies past bij zowel je persoonlijke voorkeuren als je lichaamsbouw en slaaphouding.

Een kussen is er om je precies zo te ondersteunen dat je hoofd en je lijf tijdens het slapen in de perfecte, ontspannen positie bevinden. Ligt je hoofd een stuk hoger of lager dan je rug, dan is de kans groot dat je niet lekker slaapt, of zelfs wakker wordt met knallende koppijn. Neem dus de tijd om goed uit te zoeken welk kussen het best bij jou past, en vergeet je kussen niet zo nu en dan te vervangen. Ook deze heeft namelijk een levensduur, en zal uiteindelijk steeds minder ondersteuning gaan bieden.

Je hele lijf ondersteund

Wat je kussen doet voor je hoofd en je nek, doet je matras voor de rest van je lijf: precies de ondersteuning bieden die ervoor zorgt dat jij recht en ontspannen in bed kan liggen, en uitgerust je bed weer uit kan stappen in de ochtend. Ook de keuze voor een matras is dus heel belangrijk, je wilt er echt eentje die meegeeft waar nodig (bijvoorbeeld op uitstekende lichaamsdelen als je schouders, zeker als je op je zij slaapt), maar ook extra steun geeft op de plekken waar je dat nodig hebt, bijvoorbeeld in je rug.

Heb je regelmatig last van je rug, dan kan een hoefijzerkussen je extra steun geven. Dit lichaamskussen heeft de vorm van een hoefijzer, en kan zo helemaal om je heen liggen. De extra steun die je daardoor in je rug krijgt kan net het extraatje zijn dat je nodig hebt. 


Ben je zwanger, dan is een zwangerschapskussen ideaal. Ook deze leg je om je hele lichaam heen. Omdat tijdens een zwangerschap je rug en bekken het zwaar hebben, is het heerlijk om je been over een deel van het kussen heen te leggen. Hierdoor ligt je bekken rechter, wat veel verlichting kan geven.