Het gaat sneller een stapje te ver dan mensen denken

Een feestje op zijn tijd is natuurlijk leuk. En dat hoort erbij. Nu in de Corona tijden leven we even anders, en dat merken we uiteraard ook met de feestjes. De festivals blijven weg en er worden alternatieven georganiseerd in hoeverre het kan uiteraard. Want we moeten de richtlijnen van het RIVM natuurlijk wel respecteren. Maar het kan allemaal sneller uit de hand lopen dan de meeste mensen denken.

 

Want ja, het hoort erbij.

Tenminste dat zeggen mensen. Het hoeft er helemaal niet bij te horen. dan hebben we het over overmatig gebruik van alcohol, drugs of smartdrugs. Voor sommige mensen is het "normaal" geworden om iets te gebruiken op een festival. Maar het hoeft helemaal niet nodig te zijn. Want je hebt het helemaal zelf in de hand, mits je niet verslaafd bent uiteraard. Maar het hoeft er allemaal niet bij te horen. Tuurlijk is een alcoholisch drankje lekker om te nuttige tijdens een feestje of een festival. Vooral wanneer het buiten is en je lekker in het zonnetje staat met je zonnebril op je kop. Dan is een lekker biertje of wijntje heerlijk om daarbij te nuttige. Maar overmatig gebruik ervan hoeft niet. En daar gaat het vaak mis bij sommige mensen. Ze blijven drinken en vergeten dat wanneer je drinkt in de volle zon, de alcohol sneller inslaat. 

 

Hulp is er wanneer je dat wilt

We gaan niet zeggen dat hulp er is wanneer je het nodig hebt. Want vaak hebben mensen het nodig maar willen ze dat zelf niet inzien. En dat is totaal niet erg want je moet er wel achter staan als je in therapie gaat. Wil je het nog onopvallender maken, dan bestaat er ook online therapie. Dat kan je uiteraard volgen waar je maar wilt. Het is geen ramp wanneer therapie volgt. Echter is het een erg volwassen stap wanneer je zelf kan bepalen, en vooral ook bedenken, dat je het nodig hebt. Niet iedereen ziet het gelijk in. En helaas zit er nog al een flink taboe op, nog steeds. Maar dat taboe moet doorbroken worden. En het is geen schande wanneer je hulp zoekt. Het is juist dapper. Vooral omdat je het zelf onder ogen durft te zien dat je op een punt bent gekomen waar je zelf niet meer van terug kan komen en je daarbij juist hulp nodig hebt. 

 

Dus wees niet bang voor meningen, maar denk vooral aan jouw eigen gezondheid. Want dat is het belangrijkste.