Het balsemen van een lichaam

Het licht balsemen van een lichaam wordt ook wel thanatopraxie genoemd. Dit is de wijze waarop ene lichaam van een overledene te conserveren is. Het zorgt dat het ontbinden voor enige tijd wordt stilgelegd. Het voordeel daarvan is dat het lichaam gewoon opgebaard kan worden, zonder dat het gekoeld hoeft te worden. De overledene ziet er daardoor goed uit en de uitvaart kan op een goede manier worden verzorgd. Het is slim om dit in handen van de specialist te geven. De uitvaart wordt er beter door te verzorgen. Dat is wat je de overledene ook gunt.

thanatopraxie

Afscheid nemen zonder zorgen

Door te kiezen voor deze techniek wordt het beter mogelijk om afscheid te nemen op jouw manier. Je kunt de tijd met de dierbare doorbrengen op een fijne manier. Deze methode is heel gewoon in landen als Frankrijk en Griekenland. Daar wordt het al heel lang toegepast. In Nederland is het sinds 2010 ook een optie. Het is dus zeker de moeite waard om dit te overwegen. Zo kan je er zeker van zijn dat de uitvaart op een goede manier wordt verzorgd. Vooral voor een opbaring thuis of op locatie is dit een goede zaak te noemen.

Ook voor overleden baby’s

Ook een baby balsemen behoort tot de mogelijkheden. Niemand wil natuurlijk geconfronteerd worden met het verlies van een baby. Mocht dit toch gebeuren, dan is het wel fijn wanneer er op een passende wijze afscheid genomen kan worden. Dat helpt bij het verwerken van het verlies. Het balsemen is dan een goede stap hierin. Het conserveren is namelijk een hele belangrijke factor hierin. Door er een specialist bij te betrekken, is dit op de juiste wijze te realiseren. Het geeft jou ook de rust die je nodig hebt om de uitvaart goed te kunnen verwerken als mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *