Gezond blijven op het werk, hoe doe je dat?

Het is niet altijd even makkelijk om gezond te blijven op de werkvloer. Vaak worden er allerlei lekkere hapjes uitgedeeld met verjaardagen en evenementen en daarnaast staan er meestal ook nog eens automaten met snacks. Ook is het niet gezond om de hele dag achter een bureau te zitten. Om die reden is het belangrijk dat je fit probeert te blijven op het werk. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Lees snel verder!

Drink genoeg

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar zeker ook op kantoor. Vind je water maar saai? Voeg dan een smaakje toe, bijvoorbeeld door verse muntblaadjes en citroen in je glas te doen, of ander vers fruit. Zo wordt het al een stuk makkelijker om voldoende te drinken op een dag.

Zorg voor frisse lucht en beweeg

Frisse lucht is erg belangrijk, zeker als je de hele dag op kantoor zit. Beweging in de buitenlucht gaat daarnaast ook nog eens de welbekende middagdip tegen. Kies ervoor om je lunch buiten op te eten bij mooi weer, of loop een eindje door het park. De beweging zorgt er ook nog eens voor dat je je een stuk energieker zal voelen. Ook kan het een goed idee zijn om mee te doen met een wekelijkse bootcamp of sportsessie, die de meeste bedrijven wel organiseren. Behalve dat dit goed is voor je gezondheid, ben je daardoor ook nog eens sociaal bezig met collega’s.

Let goed op jezelf

Uiteraard doe je er goed aan om je gezondheid goed in de gaten te houden. Ziektes en kwaaltjes voorkomen is immers beter dan genezen. Om dit een stukje makkelijker te maken, zou je gebruik kunnen maken van het Tulpenfonds. Je krijgt dan bijvoorbeeld ieder half jaar een gezondheidscheck, zodat je zeker weet dat je goed bezig bent. Ook heb je zo een vast aanspreekpunt, zodat je altijd ergens terecht kunt als er iets is.