Ga je echt sneller op je fiets zonder beenhaar?

Je ziet ze vast wel eens voorbij komen fietsen: wielrenners. De één vindt het prachtig en de ander vindt het verschrikkelijk. Het enige waar wielrenners omgeven is hun gemiddelde. Ze willen zo min mogelijk stoppen en zo hard mogelijk doorfietsen. Dit is goed voor hun gemiddelde en dat kunnen ze dan bij de borrel laten zien aan hun vrienden. Dat is waar het uiteindelijk om gaat. Het is wat jongeren doen op Instagram door bijzonder neppe foto’s te plaatsen, maar dan voor oudere mannen. Lekker opscheppen op je tijdritten en hoe hard je vorige week wel niet bent gegaan. Maar de grote hamvraag is natuurlijk: hoe ver ben je bereid te gaan om een snellere tijd neer te zetten?

Luchtweerstand van het beenhaar

Sommige mannen gaan echt ver en laten hun beenharen ontharen. Hierdoor denken ze minder luchtweerstand te hebben waardoor hun rit tijd met secondes zal dalen. In praktijk gaat er niks van de tijd af en is het enige effect dat ze er raar uitzien. Is natuurlijk ook een resultaat dus het heeft wel duidelijk effect. Dit is natuurlijk een grap, je kan je beenharen ontharen omdat je dan minder kans hebt op infecties als je valt. Als je valt is de kans groot dat je een wond krijgt op je been. Hier kunnen de haren in groeien en dat kan leiden tot een infectie. Voor professionele wielrenners is dit een reden om de beenharen te ontharen, omdat ze dagelijks fietsen. Voor de amateur fietsers is dit puur na-apen van de pro’s.

Sneller dan het licht

Maar goed, je hebt je benen al onthaart en het is al te laat. Dan is het enige wat er nog op zit echt keiharde tijden neerzetten om je mannelijkheid nog een beetje goed te maken. Kom dus van die bank af en ga zaterdagochtend knallen!