Een BHV certificaat halen? Dat kan tegenwoordig ook online!

BHV certificaat

Ben je als werknemer in dienst bij een bedrijf en heb je er interesse in om voortaan als bedrijfshulpverlener, oftewel als BHV’er, te opereren? Dan is je er uiteraard alles aan gelegen om in afzienbare tijd een BHV certificaat te behalen. Dit doe je door met succes een BHV cursus af te leggen. Het afleggen van deze cursus kan natuurlijk in groepsverband op een fysieke cursuslocatie, maar tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden deze cursus online te volgen en af te ronden.

In de volgende alinea lees je eerst waarom het eigenlijk zo verstandig is om BHV’er te worden. Vervolgens gaan we dieper in op waarom een online BHV cursus nog niet eens zo’n slecht idee is.

Waarom is het verstandig BHV’er te worden?

Als je besluit BHV’er te worden help je in de eerste plaats je werkgever. Deze is namelijk verplicht voldoende BHV’ers in dienst én aanwezig te hebben op de werkvloer. Zelf heb je echter ook veel baat bij de kennis die je tijdens de cursus opdoet. De opgedane kennis kun je namelijk vanzelfsprekend ook buiten de werkvloer inzetten, bijvoorbeeld als je eens getuige bent van een ongeval of wanneer iemand onwel wordt bij je in de buurt. Tenslotte ben je als BHV’er extra interessant voor werkgevers, iets dat je bij een zoektocht naar een nieuwe baan goed van pas kan komen.

BHV certificaat

De voordelen van een digitale BHV cursus op een rij

Om de volgende redenen is een online BHV cursus gunstig:

  • Je kunt een digitale cursus volgen waar en wanneer je maar wilt. Je hoeft dus niet per se op een bepaalde tijd op een specifieke plek te verschijnen.
  • Online cursussen zijn altijd beschikbaar en zijn nooit volgeboekt.
  • Bij een digitale cursus bepaal je zelf je eigen tempo.
  • Een online BHV cursus is kwalitatief goed genoeg, want je moet slagen voor een examen om het certificaat te bemachtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *