De deur uit met een diabetes tasje

Heeft u een vakantie geboekt? Of gaat u gewoon voor even de deur uit? In dat geval spreekt het voor zich dat u als diabetespatiënt een aantal elementaire zaken bij u dient te hebben. Denk hierbij niet alleen aan een glucosemeter, maar ook aan bijvoorbeeld een pomp en natuurlijk ook wat druivensuiker. In principe wordt het na verloop van tijd al snel een gewoonte om deze spullen bij te hebben wanneer u de deur uit gaat, maar wanneer u gehaast bent kunt u wel eens het één en ander vergeten. Door gebruik te maken van een handig diabetes tasje kan dit uiteraard op een efficiënte manier worden voorkomen. Heeft u zo’n tasje nog niet eerder in huis gehaald? Lees dan snel verder en ontdek welke voordelen er precies aan verbonden zijn!

  1. Wat zijn de voordelen van een diabetes tasje?

In principe zou u er natuurlijk voor kunnen kiezen om gewoon al uw diabetes gerelateerde spullen in een grote tas te doen. Echter zorgt dit er voor dat al uw spullen dan zomaar door elkaar komen te liggen. Echt veilig en interessant is dit natuurlijk niet. Dit niet in het minst omdat u bijvoorbeeld wellicht ook steeds naalden bij u heeft. In ieder geval, door het kopen van een speciaal diabetes tasje kunt u in de praktijk rekenen op de hieronder terug te vinden voordelen: 

  • Diabetes tasjes beschikken steeds over meerdere vakjes; 
  • Er is doorgaans een speciaal vakje voorzien voor de injectiepennen; 
  • De tas beschikt over een isolerende voering; 

Een belangrijk voordeel dat is verbonden aan een diabetes tasje is terug te vinden in het feit dat er een speciaal compartiment wordt voorzien voor het bewaren van de injectiepennen. Dit lijkt misschien op het eerste zicht niet zo heel bijzonder, maar toch is het erg belangrijk. Dit speciale vakje maakt het namelijk mogelijk om de injectiepennen koel te bewaren. Een ander interessant voordeel van een diabetes tasje is terug te vinden in de isolerende voering waarmee ze is afgewerkt. Deze zorgt er voor dat de temperatuur in het tasje constant blijft.

  1. Wat kunt u allemaal opbergen in een diabetes tasje?

Met bovenstaande informatie zijn de voordelen van een diabetes tasje meteen bekend, maar wat kunt u er nu precies allemaal in opbergen? In principe kunt u er al uw diabetes gerelateerde benodigdheden in kwijt. Denk op dit vlak onder meer aan het volgende: 

  • Meet- en testapparatuur; 
  • Naalden;
  • Teststrips; 
  • Injectiepennen; 

Het wordt altijd aangeraden om voordat u de deur uitgaat te controleren of uw tasje wel compleet is. Op deze manier wordt voorkomen dat u ooit geconfronteerd wordt met vervelende verrassingen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, voor elke diabetespatiënt is het zeker de moeite waard om een diabetes tasje in huis te halen. 

  1. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

Bent u eveneens van plan om een diabetes tasje in huis te halen? In dat geval spreekt het voor zich dat u ook na zult willen denken over de uitstraling van het tasje. Ook dat is geen probleem. Diabetes tasjes zijn immers verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren evenals motieven. Ook op vlak van uitstraling is er dus eigenlijk geen enkele reden om er niet voor te kiezen om een leuk diabetes tasje in huis te halen. Kijk op Diacé.be voor een ruim aanbod diabetes tasjes voor heren, dames en kinderen.