De Corona Sneltest is er voor particulieren en bedrijven

corona

Particulieren of bedrijven willen vaak snel weten of ze besmet zijn met het coronavirus of dat ze vrij zijn van het coronavirus. Die vraag kan snel beantwoord worden middels een Corona Sneltest. Deze test kan direct worden aangevraagd door het inplannen van een afspraak bij de teststraat.  Dit kun je doen via de website van de teststraat. Op het afgesproken tijdstip wordt de Corona Sneltest afgenomen in de teststraat. Er is dus geen tot weinig wachttijd. Je hoeft niet, zoals bij een GGD Corona Test, enkele dagen op de uitslag te wachten. Doorgaans weet je al binnen een uur of je besmet bent met het virus (COVID-19).

Wanneer is het verstandig om een Corona Sneltest aan te vragen?

Heb je verkoudheidsklachten, plotseling reuk- en smaakverlies, benauwdheid of koorts dan maak je je waarschijnlijk zorgen over een mogelijke besmetting met het virus. Natuurlijk wil je snel weten of je besmet bent. Het maken van een afspraak voor een Corona Sneltest is dan een verstandig besluit. De Corona Sneltest wordt vervolgens in de test staat afgenomen. Je weet na afname van de test snel, binnen 30 tot 60 minuten, of je besmet bent.

Een snelle analyse en uitslag

Is de test afgenomen. Dan moet het tijdens de test afgenomen monster in het laboratorium worden geanalyseerd. Dit neemt niet meer dan 15 minuten in beslag. Vervolgens kan de uitslag, afhankelijk van de drukte in de teststraat, binnen 60 minuten aan jou worden meegedeeld. Je ontvangt de uitslag via SMS. Het is dus niet nodig om in de teststraat te wachten tot je de uitslag van de Corona Sneltest krijgt.

De afname van de test en het bepalen van de uitslag

Wellicht wil je weten hoe de Corona Sneltest wordt afgenomen en hoe de uitslag van deze test wordt bepaald. Door een daartoe bevoegde professional wordt er een beetje neus- en keel slijm bij jou afgenomen. Dit wordt gedaan door een wattenstaafje in jouw neus- en keelholte te brengen. Met dit wattenstaafje wordt er dus een monster afgenomen. Je kunt na deze afname direct naar huis. Het monster wordt, zoals al eerder opgemerkt, onderzocht in een laboratorium. Dit laboratoriumonderzoek wordt gedaan met een speciale analyzer.

De betekenis van de uitslag van een Corona Sneltest

Stel de uitslag van de Corona Sneltest is negatief. Wat is er dan vastgesteld? Dan is vastgesteld dat er geen virus in het lichaam kon worden aangetoond. Het is dan toch mogelijk dat er kleine hoeveelheden virus in jouw lichaam aanwezig zijn.

Stel de uitslag van de Corona Sneltest is positief. Dan is vastgesteld dat je bent besmet met het virus. Iemand die een positieve uitslag heeft gekregen van zijn Corona Sneltest is verplicht om zich te houden aan de isolatiemaatregelen. Ook wordt aangeraden om de website van de RIVM te raadplegen. Je komt dan te weten wat er allemaal gebeurt als je een positieve uitslag hebt ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *