Belangrijke informatie over mindfulness, meditatie en het opwekken van kundalini energie

Mindfulness meditatie beoefenaren die al een tijdje mee lopen hebben vast wel eens van het begrip kundalini energie gehoord. Wat is dit dan eigenlijk?

De kundalini energie ligt in het gebied van je stuitje opgeslagen. Het worden opgewekt door een val op het stuitbeen, maar ook doelmatig doormiddel van yoga of mindfulness meditatie. Wat het verwarrend maakt is de uiteenlopende info over kundalini. Sommige mensen zeggen dat je het juist moet opwekken en anderen dat dit juist heel gevaarlijk is. Hieronder ons visie.

Mindfulness meditatie en energie

Alles is energie, in ons en om ons heen. De levensenergie in ons zelf wordt kundalini energie genoemd en bevindt zich onder je stuitje. Dit is de energie die je gebruikt in je dagelijkse doen. Het is de bedoeling dat deze energie niet met schokken vrij komt, gebeurd dit wel dan raak je uit balans. Dit gebeurd dus als je valt of als je niet een dagelijkse mindfulness meditatie praktijk hebt, maar bijvoorbeeld een week lang ineens heel intensief gaat mediteren. Dit raden wij dus af, beter is het om elke dag via ademhalingstechnieken meer energie uit het gebied van je stuitje vrij te laten komen. Zo gaat je trillingsfrequentie langzaam omhoog, in plaats van in een keer. Dit voorkomt uittredingsverschijnselen en is ook blijvend.

De adem is hiervoor het belangrijkste middel, omdat je via de adem in contact staat met de energie om je heen. Op de uitdademing komt de energie van boven door je kruin naar binnen en door de tenen naar buiten en op de inademing komt de energie van onder door de voeten omhoog. Dit omhoog komen van de energie zal in eerste instantie gebeuren tot aan je bekken. Zo komt er in je bekken, daar bij je stuitje, dus heel veel energie samen. De energie van om je heen verenigt zich dus met de kundalini energie in jou. Zo ontstaat er een veel sterker krachtveld, een hogere frequentie. Als je hier klikt kom je op een pagina met meer info over de ademhaling en een online cursus om je verder te helpen.

Hier vind je meer info over mindfulness meditatie en kundalini problemen en hulp in Groningen Op deze pagina ontdek je meer over mindfulness.

In het filmpje hieronder vind je een ademhalingsoefening: