Afkicken van alcoholverslaving in het buitenland

Het is een moedige keuze om met een alcoholverslaving de stap te zetten om naar een afkickkliniek te gaan. Wanneer je dit proces doorloopt, merk je dat er veel keuzes en mogelijkheden zijn op gebied van afkicken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een afkickkliniek in Nederland. Maar je kunt ook de keuze maken om af te kicken in het buitenland. Er zijn verschillende voor- en nadelen van afkicken in het buitenland. Er zijn ook dingen waarmee je rekening moet houden. Wij bespreken dit in dit artikel.

Voordelen afkicken in buitenland

Er zitten veel voordelen aan afkicken in het buitenland. Het grootste voordeel is het feit dat je weggehaald wordt uit je vertrouwde omgeving waarin je gebruikte. Je bent ver weg van alle verleidingen en triggers. Je kunt niet zomaar naar personen gaan waarmee je in de verleiding komt. Ook ben je ver weg van je eigen huis, familieleden en vrienden. Je wordt echt even uit je vertrouwde omgeving gerukt, waardoor je echt opnieuw kunt beginnen. Dit kan helpen om niet terug te vallen in oude gewoontes. Bepaalde geuren, smaken of geluiden kunnen dit namelijk makkelijk triggeren.

Verschillende keuzes

Als je gaat afkicken in het buitenland zijn er veel keuzes die je kunt maken. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je weet in welk land je wilt afkicken. Hierbij spelen verschillende dingen een rol. Hou je bijvoorbeeld van een koud klimaat? Dan kun je kiezen voor een afkickkliniek in Scandinavië. Hou je van een warm klimaat? Dan kun je kiezen voor een kliniek Zuid-Afrika. Het is belangrijk dat je op een plek bent waar je je prettig voelt. Hou je meer van bergen, bos of kom je juist tot rust op het strand? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen. Vervolgens moet je een kliniek uitzoeken waar je je fijn voelt.