4 Signalen Om Een Narcist Te Herkennen

Het kan erg lastig zijn om een narcist te herkennen. Narcisme is een erg ingewikkeld syndroom met veel verschillende kanten en vormen. Hier zijn 4 tips om een Narcist te herkennen:

  1. Een gevoel van superieuriteit. Narcisten voelen zich (veel) beter dan andere mensen en gedragen zich ook zo, tot ergernis van vele. Narcisten vinden vaak ook dat ze recht hebben op alles, van kleine tot grote dingen. Een promotie, maar ook de laatste doos ijs in het vriesvak. Het is allemaal voor hen.
  2. Behoefte aan veel aandacht. Narcisten zijn altijd opzoek naar aandacht en zullen alles doen om zoveel mogelijk aandacht te krijgen. Daar draaien narcisten op. Hoe veel aandacht je ze ook geeft, liefde ze je ook schenkt, het is nooit genoeg. Dit is om dat narcisten diep van binnen niet geloven dat iemand écht van ze kunnen houden. Hoeveel je ook geeft, het kan nooit genoeg zijn.
  3. Willen altijd de controle hebben. Narcisten zijn echte controlfreaks. Ze geloven dat zij perfect moeten zijn, jij perfect moet zijn en het leven moet gaan precies zoals ze willen. Om een verassingsfeestje voor een narcist te organiseren is dan ook een slecht idee. En als alles niet gaat volgens plan dan kan dat tot veel (onbegrijpelijke) woede en frustratie leiden.
  4. Weigeren verantwoordelijkheid op zich te nemen. Hoe graag ze ook de controle hebben, zodra er iets fout gaat waren zij er duidelijk niet bij betrokken en geven ze de schuld aan jou. Zo niet aan jou, dan aan een ander. Het moest de schuld van iemand zijn, tenslotte. Soms kan dat ook gewoon een algemene groep mensen zijn zoals politici of de politie. Het maakt niet uit, zolang zij het maar niet zijn.

Als je meer dan één van deze signalen ziet dan kan het best zijn dat je vermoedens kloppen en heb je een narcist herkend.