4 redenen om tandarts te worden

tandarts worden

Stel: je zit op de middelbare school en het wordt zo langzamerhand tijd om te gaan bedenken wat voor richting je op wilt. Heb je altijd al een bepaald beroep in gedachten gehad dat jou op je lijf geschreven leek? Of ben je je echt nog aan het oriënteren? Is er van dit laatste sprake, dan is het het wellicht waard eens te overwegen om tandarts te worden. Waarom? We geven je in dit artikel vier goede redenen.

Je helpt mensen

Als tandarts ben je onmisbaar. Want hoewel sommigen angst hebben voor de tandarts in Meppel, begrijpt iedereen dat het loont om eens per halfjaar een tandartsbezoek in te plannen. Als tandarts voorkom je een hoop ellende en kun je de kwaliteit van leven van mensen met een slecht gebit ontzettend verbeteren. Stel je bijvoorbeeld voor dat iemand voortdurend een slechte adem heeft, als gevolg van tandsteen, verrotte tanden of andere mondproblematiek. Als tandarts kun je iemand hier van af helpen, wat het sociale leven van zo’n persoon een ontzettende boost kan geven!

Werk is er altijd

Als afgestudeerd tandheelkundige hoef je niet bang te zijn dat je geen werk kunt vinden en ook in de toekomst heb je vrijwel gegarandeerd een goede baan. In het begin zul je vaak in een grotere groepspraktijk werken, later kun je wellicht je eigen tandartspraktijk beginnen. Veel tandartsen hebben behoorlijke wachtlijsten, zodat het vinden van klanten geen probleem zal zijn. Bovendien blijft de bevolking alsmaar groeien en al die mensen zullen zo nu en dan naar de tandarts moeten!

Een goed salaris

Daarnaast weet iedereen dat je als tandarts alleraardigst verdient. Sterker nog: er is geen enkel ander beroep waarbij het startsalaris nog hoger ligt dan dat van de tandarts. Je verdient van begin af aan zeker rond de €4000,- bruto per maand. Start je uiteindelijk je eigen praktijk? Dan kun je nog veel meer verdienen, zeker aangezien de tarieven die tandartsen niet meer gestandaardiseerd zijn, zoals vroeger. Als tandarts bepaal je zelf wat je voor een bepaald soort behandeling vraagt.

Werken met je handen

Als je een goed stel hersens hebt is de kans groot dat je later je geld gaat verdienen achter een scherm. Maar lijkt een kantoorbaan – al is het een managementfunctie – jou helemaal niets en werk je veel liever met mensen, dan is tandarts misschien een beroep dat bij je past. Je moet uiterst secuur met je handen kunnen werken en omgaan met diverse apparaten en tandartsgereedschappen. Handwerk op hoog niveau dus!

Meer weten? Informeer eens bij een tandarts! Bijvoorbeeld bij Tandartspraktijk de Wijk, tandarts voor De Wijk en omgeving (zoals Meppel).