3 tips voor het scoren van voordelige zakelijke energie

Ondernemers met een eigen bedrijfspand opgelet. Heb je het idee dat je te veel voor je zakelijke energie of zakelijke energie zzp betaalt? Dat is goed mogelijk – een groot deel van ondernemend Nederland heeft een zakelijk energiecontract dat niet helemaal goed bij hun jaarlijkse verbruik past. Dat betekent dat je al gauw te veel betaalt voor iets wat over het algemeen al prijzig is en een hoge kostenpost per maand is. De kans is dus groot dat je over wilt stappen naar een andere energieleverancier om een goedkoper energiecontract te krijgen. In dit artikel geven we je enkele tips waarmee je minder hoeft te betalen voor zakelijke energie.

Overstappen op ander energiecontract scheelt geld

De belangrijkste tip die we je kunnen geven, is dat je niet moet blijven hangen bij een zakelijke energieleverancier. Veel ondernemers doen dit wel zodra ze het idee hebben dat ze goed zitten. Misschien heb je drie jaar geleden een zakelijk energiecontract afgenomen voor één jaar en zit je alsnog bij hetzelfde energiebedrijf, omdat dat we zo makkelijk is. Dat is hartstikke zonde van je geld – door te blijven hangen betaal je namelijk nooit het meest scherpe tarief. Een energieleverancier verlengt je contract namelijk gewoon zonder wat te zeggen, maar dat gebeurt nooit tegen voordelige energietarieven. Alleen door zelf actie te ondernemen, kun je ergens anders een betere deal scoren. Dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Tegenwoordig kun je namelijk aan de slag gaan met een zogeheten zakelijke energievergelijker om zo een goed energiecontract te scoren.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Zo’n zakelijke energievergelijker is een online tool die voor jou op zoek gaat naar een passend energiecontract voor je bedrijf. Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n tool waarmee je vandaag nog kunt beginnen. Het grote voordeel van het gebruiken van een zakelijke energievergelijker is dat je zelf niet op zoek hoeft te gaan – dat doet de vergelijker namelijk gewoon voor jou. Je moet hiervoor wel je jaarlijkse energieverbruik weten, evenals extra wensen als je die hebt. Sommige ondernemers wensen bijvoorbeeld groene zakelijke energie en anderen willen het liefst een flexibel energiecontract in plaats van een contract met een vast energietarief. Zolang je dat soort wensen op een rij hebt, kun je eigenlijk direct starten met een energievergelijker. Wanneer je alles hebt ingevuld, krijg je een overzicht te zien met meerdere deals voor jouw verbruik. Daar kun je een keuze uit maken. Een ander voordeel is dat dit soort tools vaak onafhankelijk zijn. Dat betekent dat je hier het complete aanbod te zien krijgt en dus niet verder hoeft te zoeken.

Check einddatum en opzegtermijn

Tot slot is het goed om te weten dat er nog een aantal data is waar je op moet letten wanneer je niet de hoofdprijs wilt betalen voor je zakelijke energie. Je hebt zoals we hierboven beschreven bijvoorbeeld te maken met de einddatum – dat is de laatste dag waarop je je contract kunt opzeggen en kunt overstappen naar een andere energieleverancier. Ben je te laat? Dan mag het energiebedrijf je contract stilzwijgend verlengen – iets wat helaas niet tegen aantrekkelijke tarieven wordt gedaan. Ook moet je letten op de opzegtermijn van je huidige energiecontract. Je wilt namelijk niet te laat je zakelijke energie opzeggen, maar ook zeker niet te vroeg! Doe je dat toch voordat de opzegtermijn in is gegaan dan ontvang je een opzegboete. Dat is een boete voor de energie die je nog af had moeten nemen, maar niet hebt gedaan. Niet heel gek dat je die ontvangt wanneer je eerder dan afgesproken vertrekt bij het energiebedrijf waarmee je een afspraak hebt gemaakt. Deze drie eenvoudige tips zijn snel en gemakkelijk toe te passen en leveren je uiteindelijk zeker de nodige winst op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *